Urheiluvalmennus

Jokaisella urheilevalla nuorella on mahdollisuus hakea mukaan toisen asteen opintojen ohessa tapahtuvaan urheiluvalmennukseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Hyrialle urheilijoiden ammatillisen koulutuksen erityistehtävän. Tämä tarkoittaa sitä, että valmennus on opiskelijalle opintoihin hyväksi luettavaa suoritusta. Kurssisuoritusta ei anneta, mikäli poissaolot ylittävät sallitut luvallisten määrän.

Valmennuksen tarkoituksena on lisätä urheilijoiden harjoittelumahdollisuuksia opiskeluaikana sekä mahdollistaa sellainen lajia tukeva harjoittelu, mikä muutoin ei seuran puolesta välttämättä olisi mahdollista järjestää.

Hakeminen urheiluvalmennukseen

Lukiot

  • Lukioon hakevan opiskelijan on täytettävä perinteinen hakulomake urheiluoppilaitokseen. Hakemus palautetaan täytettynä hakijatiedoilla ja valmentajan lausunnolla osoitteella: Torikatu 18, PL 67, 05801 Hyvinkää, tunnuksella "Urheiluoppilaitoshaku". Hakijat pisteytetään normaalisti lajiliitoissa. 


Ammatilliset koulutukset

  • Syksyllä 2019 alkaviin perustutkintoihin liittyvään urheilijan ammatilliseen koulutukseen haetaan yhteishaun kanssa samaan aikaan. Hakija täyttää perinteisen hakulomakkeen (alla) urheiluoppilaitokseen. Hakemus palautetaan täytettynä hakijatiedoilla ja valmentajan lausunnolla osoitteella: Torikatu 18, PL 67, 05801 Hyvinkää, tunnuksella "Urheiluoppilaitoshaku”.Urheiluvalmennukseen on mahdollista hakea myös jatkuvan haun kautta.
  • Hakijat pisteytetään normaalisti lajiliitoissa.


Tulosta hakulomake: urheiluoppilaitosten_hakulomake (pdf) (400 KB)

Valintakriteerit

Valintakriteereinä ovat lajiliittojen pisteytys ja haastattelu. Urheilu- ja soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja hakijan urheilulajin valtakunnallisen lajijärjestön yhteistyönä.

Lajiliittopisteytyksen periaatteet (1 - 6 pistettä)

  • 5,1 - 6: lajin huippulahjakkuus (lähellä ikäluokan kansainvälistä tasoa, joukkuelajeissa johtava pelaaja/urheilija maajoukkueessa)
  • 4,1 - 5,0: ikäluokan maajoukkueurheilija (joukkuelajit), SM-mitalitaso (yksilölajit)
  • 2,1 - 4,0: SM-pistesijoilla (yksilölajit), alue-, piirijoukkuetaso, maajoukkue-ehdokas (joukkuelajit)
  • 1,0 - 2,0: seuratason aktiivi, ei meriittejä
  • 0 pistettä: käytetään vain jos ei mitään tietoja


Joukkuelajeissa pyritään pitämään taso mahdollisimman korkealla ottaen huomioon alueen pelaajamateriaali.

Urheiluvalmennuksen säännöt

Olet tehnyt päätöksen yhdistää urheileminen ja ammattiin opiskelu Hyriassa. Tämä päätös edellyttää Sinulta sitoutumista.

Hyria järjestää kaksi kertaa viikossa koulutetun valmentajan johdolla harjoittelumahdollisuuden.

Läsnäolovelvollisuus

Urheiluvalmennukseen sitoutuneella opiskelijalla on läsnäolovelvollisuus harjoitustilaisuuksissa. Valmentaja kirjaa jokaisen suorituskerran ja toimittaa jakson päättyessä yhteenvedon opiskelijan suorituksista koordinaattorille.

Poissaolot

Urheilijan on toimitettava poissaolostaan lääkärin, terveydenhoitajan tai huoltajan allekirjoittama todistus ja ilmoitettava aina poissaolonsa valmentajalle. 

Tiedonkulku

Urheilijan on hyvä ilmoittaa esim. työssä oppimisen ajat valmentajalleen, ellei hän ole mukana valmennuksessa ko. aikoina. Urheilijan tulisi tiedottaa myös kilpailu- ja ottelu-ohjelmasta niin valmentajalle kuin liikunnan opettajallekin, jotta vältytään tarpeettomalta kuormitukselta.

Valmentaja tiedottaa harjoitteluun liittyvistä asioista, kuten harjoittelusta ja suorituspaikoista.

Koordinaattorilta saat tietoa kaikesta urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista ja hän järjestää kaikki yhteiset tapahtumat sekä välittää valmentajilta kaikille kouluille menevät tiedotteet.

Toivotamme menestystä alkaviin opintoihisi!

Lisätietoja   

Mikko Auvinen, urheiluvalmennuksen koordinaattori
puh. 050 415 3405


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.