Urheiluvalmennus Hyvinkäällä ja Riihimäellä

Image
Uimari ui radalla rintauintia

Tältä sivulta saat tietoa Hyrian urheiluvalmennuksesta Hyvinkäällä ja Riihimäellä ammatillisen koulutuksen yhteydessä. Mikäli urheilet tavoitteellisesti jossakin seuraavista seuroista, mahdollistuu osallistuminen tiistaisin (klo 8-10.00) ja torstaisin (klo 14.00-16.00) oman seuran laji- ja/tai oheisharjoitteluun:

Hyvinkäällä:

  • Hyvinkään Tahko
  • Hyvinkää uimaseura
  • Hyvinkään Ringette
  • Hyvinkään Palloseura
  • Hyvinkään Jää-Ahmat

Riihimäellä:

  • Cocks
  • Kiekko-Nikkarit

Lisätietoja saat omasta seurasta/urheiluvalmennuksen koordinaattoreilta. Osallistumisesta urheiluvalmennukseen tulee sopia oman vastuuvalmentajan, seuran ja urheiluvalmennuksen opiskelijakoordinaattorin kanssa.

Poissaolot urheiluvalmennuksesta

Poissaoloista on aina ilmoitettava valmentajalle/urheiluvalmennuksen koordinaattorille. Urheilijan on näytettävä poissaolostaan lääkärin, terveydenhoitajan tai huoltajan allekirjoittama todistus.

Urheilijan tulee ilmoittaa esim. työelämässä oppimisen jaksot valmentajalleen ja urheiluvalmennuksen koordinaattorille, mikäli valmennukseen osallistuminen ei ole mahdollista ko. ajanjaksona. Urheilijan on hyvä tiedottaa myös kilpailu- ja ottelu-ohjelmasta oheisharjoittelun valmentajalle.

Muutoksia Hyrian urheiluvalmennuksessa

Hyriassa urheiluvalmennuksessa on ollut mahdollista suorittaa 15 osaamispisteen paikallisesti valittava tutkinnon osa ”Urheiluvalmennus osana ammattiin opiskelua”. Hyria on tarjonnut opiskelijoille yhteistä oheisharjoittelua ja lajivalmennusta 1,5 tuntia viikossa. Lisäksi eri urheiluseurat ovat järjestäneet Hyvinkäällä lajinmukaista harjoittelua 1,5 tuntia viikossa, mistä Hyria on maksanut valmennuskorvausta.

Nyt Hyrian urheiluvalmennukseen tulee muutos. Hyria on päättänyt, että ilman rahoitusta valmennuspalvelujen hankkimista urheiluseuroilta ei voida enää jatkaa syksyllä 2022 alkavana oppimisvuotena. Urheiluvalmennus jatkuu entisellään syksyyn 2022 saakka, mistä alkaen urheilija ja urheilijan oma seura sopivat urheiluvalmennuksesta keskenään. Huom! eSport-urheiluvalmennuksen järjestäminen jatkuu normaalisti – Lue lisää!

Hyvinkään kaupunki tarjoaa edelleen liikuntatiloja seurojen käyttöön, ja Hyria järjestää urheileville opiskelijoilleen lukujärjestyksiin mahdollisuuden osallistua lajiharjoitteluun tiistaiaamuisin ja torstai-iltapäivisin.

Urheiluvalmennuksen tarkoituksena on ollut tukea opiskelijoiden harjoittelumahdollisuuksia opiskeluaikana sekä yhdistää urheilijana kehittyminen ja ammatillinen kasvu.

Urheiluvalmennuksen toteutuminen syksyyn 2022 saakka

Urheiluvalmennus jatkuu entisellään syksyyn 2022 saakka. Lajiharjoituksia on seuraavissa lajeissa: pesäpallo, jalkapallo, ringette, jääkiekko, uinti ja yleisurheilu. 

Urheiluvalmennukseen osallistutaan kaksi kertaa viikossa:

  • tiistaisin klo 8.00-9.30 (lajiharjoittelu tai oheisharjoittelu Hyvinkäällä, eSport oheisharjoittelu Riihimäellä)
  • torstaisin klo 14.30-16.00 (kaikille yhteinen oheisharjoittelu Takomossa Hyvinkäällä ja eSport lajivalmennus).

Tiistaisin klo 8.00-9.30 on lajiharjoitukset seuraavissa lajeissa: pesäpallo, jalkapallo, ringette, jääkiekko, uinti, yleisurheilu. Muutoin osallistutaan oheisharjoitteluun.

Urheiluvalmennus syksystä 2022 alkaen

Hyria järjestää myös muutoksen jälkeen urheileville opiskelijoilleen lukujärjestyksiin mahdollisuuden osallistua lajiharjoitteluun tiistaiaamuisin ja torstai-iltapäivisin, mutta muutoksen jälkeen urheilija ja urheilijan oma seura sopivat valmennuksen järjestämisestä keskenään. 

Kysy rohkeasti lisää! 

Hyrian urheiluvalmennuksen koordinaattori Juuso Kerolalta saat tietoa kaikesta urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista ja hän järjestää kaikki yhteiset tapahtumat sekä välittää valmentajilta kaikille kouluille menevät tiedotteet.

Hyrian urheiluvalmennuksen opiskelijakoordinaattori Osmo Lindholm vastaa opiskelijoiden hakuprosessista ja valinnoista. Lisäksi häneltä voi tiedustella urheiluvalmennuksen sisällyttämisestä opintoihin.