Urheiluvalmennus Hyvinkäällä ja Riihimäellä

Image
Uimari ui radalla rintauintia

Hyria on urheilun eritystehtävän saanut ammatillinen oppilaitos, joka toimii yhteistyössä useiden eri lajien urheiluseurojen kanssa. Lisäksi Hyriassa järjestetään eSport -urheiluvalmennusta, jossa lajina on Counter Strike. 

Tältä sivulta saat tietoa Hyrian urheiluvalmennuksesta Hyvinkäällä ja Riihimäellä ammatillisen koulutuksen yhteydessä. 

 

Hakeutuminen

Urheiluvalmennukseen ei järjestetä Hyriassa erillistä hakua, vaan urheilija ja urheilijan oma seura sopivat valmennuksen järjestämisestä ja siitä välitetään tieto urheiluvalmennuksen opiskelijakoordinaattorille. 

Hyria järjestää urheileville opiskelijoilleen lukujärjestyksiin mahdollisuuden osallistua lajiharjoitteluun tiistaiaamuisin ja torstai-iltapäivisin. Urheiluvalmennuksen tarkoituksena on tukea opiskelijoiden harjoittelumahdollisuuksia opiskeluaikana sekä yhdistää urheilijana kehittyminen ja ammatillinen kasvu. 

Voit hakeutua urheiluvalmennukseen, mikäli urheilet tavoitteellisesti jossakin näistä seuraavista seuroista tai olet sopinut lajiharjoittelusta seuran kanssa erikseen. 

Hyvinkäällä: 
•    Hyvinkään Tahko 
•    Hyvinkää uimaseura 
•    Hyvinkään Ringette 
•    Hyvinkään Palloseura 
•    Hyvinkään Jää-Ahmat 

Riihimäellä: 
•    Cocks 
•    Kiekko-Nikkarit 

 

Urheiluvalmennukseen osallistutaan kaksi kertaa viikossa: 
•    tiistaisin klo 8.00-9.30 
•    torstaisin klo 14.30-16.00 

 

Lisätietoja saat omasta seurasta sekä urheiluvalmennuksen koordinaattoreilta.  

 

Poissaolot urheiluvalmennuksesta 

Poissaoloista on aina ilmoitettava valmentajalle. Urheilijan on näytettävä poissaolostaan lääkärin, terveydenhoitajan tai huoltajan allekirjoittama todistus. 

Urheilijan tulee ilmoittaa esim. työelämässä oppimisen jaksot valmentajalleen ja urheiluvalmennuksen koordinaattorille, mikäli valmennukseen osallistuminen ei ole mahdollista ko. ajanjaksona.  

Hyriassa urheiluvalmennuksessa on mahdollista suorittaa 15 osaamispisteen paikallisesti valittava tutkinnon osa ”Urheiluvalmennus osana ammattiin opiskelua”.  

 

Urheiluakatemia yhteistyö Tavastia akatemian kanssa 

Hyria on liittynyt syksyllä 2023 osaksi Tavastia-akatemiaa yhteisellä puitesopimuksella tavoitteenaan kehittää urheiluvalmennusta Hyriassa. Yhteisenä tavoitteena on varmistaa laadukas seudullinen kaksoisuratyö. Tähän sisältyy joustavien opintopolkujen luominen, opiskelun tuki urheilijoille, valmennus- ja asiantuntijatoiminnan kehittäminen, viestintä- ja markkinointiyhteistyö sekä yhteistyö Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaverkoston ja huippu-urheiluyksikön kanssa. Urheiluakatemia Tavastian ja Hyrian sopimus on osa urheiluakatemian koordinoimaa seudullista toisen asteen oppilaitosyhteistyötä.   

 

Kysy rohkeasti lisää!  

Hyrian urheiluvalmennuksen koordinaattori Juuso Kerolalta saat tietoa urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista. Urheiluvalmennuksen koordinaattori vastaa yhteistyöstä seurojen kanssa. 

Hyrian urheiluvalmennuksen opiskelijakoordinaattori Osmo Lindholm vastaa opiskelijoiden prosessista Hyriassa. Lisäksi häneltä voi tiedustella urheiluvalmennuksen sisällyttämisestä opintoihin.