Olisiko koulutukseen mahdollista saada rahoitusta?

Autamme yritystäsi valitsemaan sopivimman rahoitusmuodon ja teemme sen hyödyntämisen mahdollisimman helpoksi.

Yhteishankintakoulutus

Yhteishankintakoulutus on yritykselle räätälöityä koulutusta, jossa työnantaja osallistuu koulutuksen kokonaiskustannuksiin 30–50 % yrityksen koosta ja koulutuksesta riippuen. Yhteishankintakoulutuksen rahoittaa osittain paikallinen ELY-keskus. Toteutus suunnitellaan aina yhteistyössä Hyrian, yrityksen ja ELY-keskuksen kanssa. Hyrian asiakasvastaava toimii yrityksesi apuna koulutuksen suunnittelussa sekä rahoitukseen ja toteutukseen liittyvässä hallinnoinnissa. Tutustu eri yhteishankintakoulutuksiin ja hyödynnä rahoitusmahdollisuus.

RekryKoulutus yritysten rekrytointitarpeisiin

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä työnantajana ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina. RekryKoulutus suunnitellaan yhteistyössä yrityksen ja paikallisen ELY-keskuksen kanssa työnantajayrityksen (tai useamman työnantajan) rekrytointitarpeisiin. Tavoitteena voi olla perus-, lisä-, täydennys- tai ammatinvaihtoon tähtäävä koulutus. Koulutukseen sisältyy tietopuolista opetusta, ohjattua työssäoppimista ja työharjoittelua.

RekryKoulutus kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta, vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää. Koulutus antaa opiskelijoille pätevyyden tiettyyn ammattiin tai työtehtävään. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen. Työllistyä voi esimerkiksi myös vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen tai yrittäjänä toimeksiantosuhteeseen työnantajan kanssa.

Työnantajan maksuosuus on 30 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta.

Osaavaa työvoimaa TäsmäKoulutuksella

TäsmäKoulutus on yrityksen nykyiselle henkilöstölle suunnattua räätälöityä koulutusta, kun yrityksen toiminta tai sen käyttämä teknologia muuttuu. Koulutus päivittää yrittäjän tai työntekijöiden osaamisen uusien vaatimusten tasalle. Sen tavoitteena on myös estää lomautuksia tai irtisanomisia. Koulutus voidaan toteuttaa määräaikaisten lomautusten aikana tai niiden asemesta.

TäsmäKoulutus sisältää koulutusta, työssäoppimista ja työharjoittelua. Koulutuksen kokonaiskesto on vähintään 10 koulutuspäivää opiskelijaa kohden.

TäsmäKoulutusta voivat hankkia etenkin pienet ja keskisuuret yritykset. Koulutukseen voivat osallistua myös yrittäjä itse sekä yrityksen vuokratyöntekijät. TäsmäKoulutusta voi hankkia myös julkinen sektori – valtio, kunnat, kuntayhtymät ja seurakunnat.

Työnantajan maksuosuus on 30–50 prosenttia koulutuksen kokonaiskustannuksista.

Koulutusta yrityksen muutostilanteissa

MuutosKoulutuksella yritys voi kantaa vastuuta työntekijöidensä tulevaisuudesta, kun työt loppuvat ja yritys irtisanoo tuotannollisista tai taloudellisista syistä henkilöstöään. Koulutus soveltuu myös tilanteisiin, joissa henkilöstöä lomautetaan toistaiseksi ja paluu aiempaan työhön on epävarmaa. Koulutusohjelma räätälöidään osallistujien tarpeiden yhteistyössä Hyrian, työnantajan ja paikallisen ELY-keskuksen kanssa. MuutosKoulutus sopii myös julkisen sektorin työnantajille.

Työnantajan maksuosuus on 20 prosenttia koulutuksen kokonaiskustannuksista.

Lue lisää yhteishankintakoulutuksista täältä >>

Oppisopimuskoulutus

Ammatillista perus- tai lisäkoulutusta voi hankkia myös oppisopimuskoulutuksella. Tällöin suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu omalla työpaikalla ja koulutus on käytännössä maksutonta. Lue lisää oppisopimuksesta Hyria oppisopimuspalveluiden sivuilta.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.