Ammattipajat

Ammattipajat ovat 17–28-vuotiaiden nuorten työpajatoimintaa Hyrian kuljetuspalveluissa ja kahvila- ja ravintolapalveluissa. Pajat antavat lisää mahdollisuuksia saada töitä tai päästä opiskelemaan. Lue lisää pajojen monipuolisista työtehtävistä ja hae mukaan!

Yleistä tietoa

Kenelle tarkoitettu 

Ammattipajojen valmennukseen voivat osallistua 17–28-vuotiaat nuoret, jotka ovat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella tai tukea opintoihin tarvitsevat nuoret. 

Mikä tavoitteena 

Kahvilamme ja kuljetuspalvelumme tarjoavat monipuolisia valmennusvaihtoehtoja aidoissa työympäristöissä. Voit hakeutua valmennusjaksolle myös haluamaasi yritykseen – tuemme koko valmennusjakson ajan sopivan paikan etsimisestä aina jakson päättymiseen ja työllistymiseen tai koulutuksen aloittamiseen saakka. Valmennuksessa voit olla työkokeilussa, oppisopimus- tai työsuhteessa.  

Kahvila- ja ravintolapalvelut

Kahvila- ja ravintolapalvelut tarjoavat mahdollisuuden valmennukseen monipuolisissa kahvila- ja ravintola-alan työtehtävissä. Kaiken toiminnan lähtökohta on hyvä asiakaspalvelu. Café Sveitsissä sinulla on mahdollisuus yhdistää valmennusjaksoosi lipunmyynnin työtehtäviä. Hyrian ravintoloissa on monia avustavia keittiöalan työtehtäviä. Café Sveitsi ja Café Kike tarjoavat myös työssäoppimispaikkoja alan opiskelijoille.

Kahvilapalvelut tarjoavat mahdollisuuden valmennukseen monipuolisissa kahvila- ja ravintola-alan työtehtävissä. Kaiken toiminnan lähtökohta on hyvä asiakaspalvelu. Café Sveitsissä sinulla on mahdollisuus yhdistää valmennusjaksoosi lipunmyynnin työtehtäviä. Kahvilapalvelumme tarjoavat myös työssäoppimispaikkoja alan opiskelijoille. 

Työtehtävät: 

 • Asiakaspalvelu, kassatyöskentely 

 • ruoanvalmistus- ja tarjoilu 

 • tuotteiden esillepano 

 • astiahuolto ja puhtaanapito 

Hae mukaan!

Toimipisteet, joiden ravintoloissa ja kahviloissa toimintaa järjestetään

Toimipiste
Hyria Hyvinkää, KIKE Kierrätyskeskus
Osoite

Riihimäenkatu 81
05880 Hyvinkää
Suomi

Toimipiste
Hyria Riihimäki, Teollisuuskatu 22a
Osoite

Teollisuuskatu 22a
11100 Riihimäki
Suomi

Kysy rohkeasti lisää!

Kuljetuspalvelut:

Kuljetuskalustossamme on henkilö- ja pakettiautoja sekä pikkubusseja, joiden kuljettamiseen riittää B-kortti. Tarjolla on myös tehtäviä, jotka eivät vaadi ajokorttia. Työtehtävät sisältävät siirto- ja jakelupalvelua pääosin Hyvinkään ja Riihimäen alueella sekä varastotyötä, kuten kuormien vastaanottoa, purkamista, lajittelua ja varastointia. Työtehtävät ovat keskeinen osa valmennusta ja ne tähtäävät valmentautujan osaamisen, taitojen ja tietojen vahvistamiseen. 

Siirtopalvelu 

 • irtaimistojen siirto- ja asennustyöt 

 • muutot ja niihin kuuluvat asennukset 

 • asuntojen tyhjennykset 

 • kaatopaikkakuljetukset 

Jakelupalvelu  

 • kappaletavarakuljetukset 

 • posti- ja lähettikuljetukset 

 • tietosuojamateriaaliastioiden tyhjennykset 

 • muut jakelutyyppiset kuljetukset 

Muut kuljetukset  

 • pianokuljetukset 

 • työt, jotka ovat luonteeltaan pidempikestoisia tai toistuvat säännöllisesti 

 • vuokrauspalvelut 

 • pienien tavaramäärien väliaikaisvarastointi 

 • muuttolaatikot 

Työvalmennuksessa keskitytään työelämävalmiuksien ja työkyvyn vahvistamiseen ja osaamisen kartuttamiseen. Saat tukea tavoitteiden asettamiseen sekä työelämätaitojen ja -valmiuksien kehittämiseen. Tehtävissä ohjaus, tavoitteiden mukainen sparraus ja palautteen antaminen ovat keskeinen osa valmennusta. Korttikoulutusten ja ammatillisten tutkinnon osien suorittaminen on myös mahdollista tavoitteidesi ja osaamisesi mukaisesti. Työelämätaitojasi sekä työkykyäsi edistävät ryhmävalmennukset ja infot esim. yrittäjyydestä tai oppisopimuksesta sekä oppilaitos- ja yritysvierailut sisältyvät jaksoon.

Työhönvalmennuksessa panostetaan työnhakuvalmiuksien vahvistumiseen sekä työ- ja koulutuspaikkojen etsintään. Saat henkilökohtaista tukea ja apua työnhakuasiakirjojen päivittämiseen, koulutusvaihtoehtojen kartoittamiseen ja ammatillisen suunnan etsimiseen. 

Hae mukaan KULJETUSPALVELUIHIN!

Toimintaa järjestetään

Toimipiste
Hyria Hyvinkää, Torikatu 18
Osoite

Torikatu 18
05800 Hyvinkää
Suomi

Ota rohkeasti yhteyttä!

Osallistu palkkatuella

Palkkatuki on rahallinen tuki, jolla TE-palvelut korvaa työnantajalle eli tässä tapauksessa Hyrialle osan työttömän työnhakijan palkkauskustannuksista. Työnantajan on mahdollista saada palkkatukea vain työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneen henkilön palkkaamiseen.

Palkkatukityössä kerrytät osaamistasi aidossa työympäristössä esim. kahvilassa, kuljetuksen tehtävissä tai kierrätysmyymälässä. Perehdytyksen jälkeen olet osa työtiimiä ja toimit työvuorossa hoitaen vastuullesi kuuluvat työtehtävät.

Jos olet kiinnostunut kouluttautumaan alalle, sinulle voidaan mahdollisesti tehdä myös oppisopimus, jolloin saat työkokemuksen lisäksi tutkintotodistuksen merkiksi osaamisestasi.

Jokaiselle palkkatukinuorelle tehdään jakson alussa henkilökohtainen valmennussuunnitelma, jota seurataan ja dokumentoidaan yhdessä työhönvalmentajan kanssa. Työhönvalmentajan tehtävänä on varmistaa sujuva siirtyminen palkkatukityöstä avoimille työmarkkinoille tai jatkokouluttautumaan. Valmentaja auttaa CV:n ja työhakemuksen teossa sekä vinkkaa sopivista työpaikoista.