Image
Kartan päälle sommiteltu tennarit, kamera, opas, silmämaskit ym ja teksti Ready for Adventure.

Opiskelijavaihtoon!

Hyrian opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa osa tutkinnostaan opiskelijavaihdossa ulkomailla, joko työpaikalla koulutussopimukseen perustuvana koulutuksena, oppisopimuskoulutuksena tai opiskelemalla partnerioppilaitoksessa.

Hyrialla on kattava yhteistyöverkosto, jota opiskelijat voivat hyödyntää tai vaihtoehtoisesti työssäoppimispaikan voi hankkia itse. Pääsääntöisesti ulkomailla suoritetut opinnot tunnustetaan opintoihin Hyriassa. Vaihdon kesto on yleensä 4-52 viikkoa.

Kenelle?

Kansainväliset vaihtojaksot on pääasiassa tarkoitettu opintojensa loppuvaiheessa oleville täysi-ikäisille opiskelijoille, koska opiskelijoiden edellytetään jo hallitsevan oman alansa perustiedot ja -taidot. Vaihtojaksot on tarjolla niin perustutkintoa, kuin ammatti- ja erityisammattitutkintoa opiskeleville sekä oppisopimusopiskelijoille. Myös erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille on mahdollisuuksia osallistua vaihtojaksoille. Muutamilla aloilla on tarjolla 3 viikon opiskelujaksoja (EMEU) ulkomaille, ja näihin riittää 17 vuoden ikä. 

Mikä tavoitteena?

Kansainvälisen toiminnan tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden kansainvälisessä toimintaympäristössä ja työelämässä toimimisen valmiuksia. Tavoitteena on, että opiskelija oppii tulemaan toimeen monikulttuurisessa työympäristössä sekä hankkii riittävän kielitaidon ja eri kulttuurien tuntemusta voidakseen menestyä kansainvälisillä työmarkkinoilla. 

Rahoitus

Eurooppaan kohdentuvien vaihtojaksojen matka-ja asumiskulujen kattamiseen opiskelijat saavat pääsääntöisesti Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelman myöntämän apurahan. Erasmus+ -ohjelma on laajentunut myös Euroopan ulkopuolisiin maihin, mutta niitä voidaan toteuttaa määrällisesti vain pieni osa verrattuna Eurooppaan suuntautuviin vaihtoihin.

Taloudellista lisätukea voi hakea tietyin ehdoin apurahan lisäksi kattamaan vaihdosta aiheutuvia korkeampia elinkustannuksia. Hakuaika opiskelijavaihtoihin vaihtelee opintoaloittain. Jokaisessa Hyrian yksikössä toimii kansainvälisyysvastaavia, jotka tiedottavat opiskelijoita kansainvälisen toiminnan mahdollisuuksista.

Tutustu tarkemmin!

Image
Abstrakti vesivärityylinen kuvituskuva.
Sisältö

Going Abroad?

Kehitä kielitaitoasi, syvennä osaamistasi ja koe maailmaa!

Hyrian opiskelijana sinun on mahdollista suorittaa osa opinnoistasi ulkomailla. Työssäoppimisen tai opiskelujaksojen kestot vaihtelevat noin 3–52 viikon välillä.

Tältä sivulta löydät reippaasti tietoa ja ohjeita opiskelijavaihtoon liittyen – tervetuloa tutustumaan! 

Lue lisää

Sisältö

Vapaaehtoiseksi ulkomaille?

Haluatko lähteä tekemään vapaaehtoistyötä innostavassa ympäristössä, tutustua toiseen kulttuuriin ja kieleen ja samalla kehittää työelämävalmiuksiasi? EU:n tukema Euroopan Solidaarisuusjoukot ESC (European Solidarity Corps) voisi olla silloin vaihtoehto sinulle.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Kysy lisää: