Kansainvälisyys

Hyrian kautta pääset maailmalle olitpa opiskelija tai vapaaehtoistyöstä kiinnostunut kansalainen. 

Image
Kartan päälle sommiteltu tennarit, kamera, opas, silmämaskit ym ja teksti Ready for Adventure.

Opiskelijavaihtoon!

Hyrian opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa osa tutkinnostaan ulkomailla opiskelijavaihdossa. Opiskelijavaihdon voi suorittaa työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä oppisopimuskoulutuksena tai koulutussopimukseen perustuvana koulutuksena tai opiskelemalla kohdemaan partnerioppilaitoksessa.

Hyrialla on kattava yhteistyöoppilaitosverkosto, jota opiskelijat voivat hyödyntää tai vaihtoehtoisesti he voivat etsiä työssäoppimispaikan itse ulkomailla. Pääsääntöisesti ulkomailla suoritettu työelämässä oppimisen jakso tai opinnot luetaan hyväksi opintoihin Hyriassa. Vaihdon kesto on yleensä 4-52 viikkoa.

Kenelle?

Kansainväliset vaihtojaksot on pääasiassa tarkoitettu opintojensa loppuvaiheessa oleville täysi-ikäisille opiskelijoille (perus-, ammatti-, tai erityisammattitutkintoa opiskelevat, myös oppisopimusopiskelijat), koska opiskelijoiden edellytetään jo hallitsevan oman alansa perustiedot ja -taidot. Muutamilla aloilla on tarjolla 3 viikon opiskelujaksoja (EMEU) ulkomaille, ja näihin riittää 17 vuoden ikä. 

Myös erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat voivat osallistua tietyin ehdoin.

 

Mikä tavoitteena?

Kansainvälisen toiminnan tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden kansainvälisessä toimintaympäristössä ja työelämässä toimimisen valmiuksia. Tavoitteena on, että opiskelija oppii tulemaan toimeen monikulttuurisessa työympäristössä sekä hankkii riittävän kielitaidon ja eri kulttuurien tuntemusta voidakseen menestyä kansainvälisillä työmarkkinoilla. 

 

Rahoitus

Eurooppaan kohdentuvien (pl. Iso-Britannia) vaihtojaksojen matka-ja asumiskulujen kattamiseen opiskelijat saavat pääsääntöisesti Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelman myöntämän apurahan. Ohjelma on laajentumassa myös Euroopan ulkopuolelle suuntautuviin vaihtoihin.

Taloudellista lisätukea voi hakea tietyin ehdoin apurahan lisäksi kattamaan vaihdosta aiheutuvia korkeampia elinkustannuksia. Hakuaika opiskelijavaihtoihin vaihtelee opintoaloittain. Jokaisessa Hyrian yksikössä toimii kansainvälisyysvastaavia, jotka tiedottavat opiskelijoita kansainvälisen toiminnan mahdollisuuksista.
 

Tutustu tarkemmiN Going ABROAD -sivulla!

Image
Punaisella maalilla maalatut kämmenet muodostavat punaisen sydämen
Sisältö

Vapaaehtoiseksi ulkomaille?

Haluatko lähteä tekemään vapaaehtoistyötä innostavassa ympäristössä, tutustua toiseen kulttuuriin ja kieleen ja samalla kehittää työelämävalmiuksiasi? EU:n tukema Euroopan Solidaarisuusjoukot ESC (European Solidarity Corps) voisi olla silloin vaihtoehto sinulle.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Kysy lisää: