17 tulosta

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Kokki ja Tarjoilija

Turvallisuusalalla toimivat henkilöt tai alalle aikovat.

Vartijan koulutukseen osallistujan on täytynyt suorittaa Väliaikaisen vartijan koulutus (40 ot) voidakseen osallistua kurssille.

Vartijan koulutukset

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Hygieniapassi

Sopii kaikille työssään alkoholia käsitteleville ja näin ollen anniskelupassia tarvitseville. Mikäli sinulla on tarvittava osaaminen, voi osallistua pelkkään kokeeseen.

Anniskelu

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. Ammattilaisen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Ravintola-alalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.

Baarimestari ja Tarjoilija (AT)

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta. Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.

Ravintola- ja Suurtalouskokki

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tulityökortin työtehtäviinsä. Tulityökortti vaaditaan henkilöiltä, jotka käsittelevät työtehtävissään tulta. Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava hitsaus, polttoleikkaus ja metallien hionta.

Tulityökortti

Koulutus on tarkoitettu turvallisuusalalle aikoville tai jo alalla toimiville henkilöille. Koulutuksen edellytykset ovat alalle soveltuvuus ja hyvämaineisuus sekä mahdollisuus liikkuvuuteen työssäkäyntialueella jo työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksoilla. Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, mikäli kielitaito on riittävä.

Turvallisuusalan ammattilainen

Erikoisammattitutkinto sopii hyvin yritysten omaehtoisissa turvallisuuden ylläpito- ja kehitystehtävissä sekä vartioimisliikkeen esimiestehtävissä toimiville tai niihin aikoville. Opintojen edellytyksiä ovat 18 vuoden ikä, hyvä maine, kokemus turvallisuusalan tehtävistä tai aiempi koulutus alalta.

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

Järjestyksenvalvojan ja/tai vartijan koulutuksen suorittaneet. Koulutukseen osallistuminen edellyttää aiemmin tehtyä suoritusta joko voimankäyttökoulutuksen yleisestä osasta tai fyysisen voimankäytön perusteista.

Teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus

Koulutus sopii sinulle, jos haluat tehdä työtä, jonka tarkoitus on järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä onnettomuuksien ja rikosten estäminen.

Järjestyksenvalvoja työskentelee muun muassa tilaisuuksissa, kuten yleisissä kokouksissa, yleisötilaisuuksissa, leirintäalueilla, ravintoloissa ja Suomen lipun alla olevissa aluksissa.

Koulutukseen osallistuvan henkilön tulee olla 18 vuotta täyttänyt.

Järjestyksenvalvojan peruskurssi

Järjestyksenvalvojan ja/tai vartijan koulutuksen suorittaneille, jotka tarvitsevat työssään kaasusumuttimen kantamislupaa. Koulutukseen osallistuminen edellyttää aiemmin tehtyä suoritusta joko voimankäyttökoulutuksen yleisestä osasta tai fyysisen voimankäytön perusteista.

Kaasusumuttimen käyttö

Yhteisillä työmailla toimiville työntekijöille, joille työturvallisuuskortti on yleensä pakollinen.

Työturvallisuuskortti

 

Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta.

Dieettikokki