14 tulosta

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Hygieniapassi

Sopii kaikille työssään alkoholia käsitteleville ja näin ollen anniskelupassia tarvitseville. Mikäli sinulla on tarvittava osaaminen, voi osallistua pelkkään kokeeseen.

Anniskelu

 

Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta.

Dieettikokki

Kiinteistönhoitajan työssä kysytään vankan tietopohjan ohella vastuullisuutta, huolellisuutta ja oma-aloitteisuutta. Hyvät vuorovaikutustaidot ja asiakaspalveluhenkisyys korostuvat tässä monipuolisessa työssä.

Kiinteistönhoitaja

Valtaosalla isännöitsijöistä on kaupallinen, tekninen tai hallinnollinen koulutus. Muun muassa nämä taustat tarjoavat hyvät valmiudet isännöintialan monipuolisiin tehtäviin.

Isännöinti

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Kokki ja Tarjoilija

Koulutus on tarkoitettu sähkö-, putki-, ilmanvaihto- sekä kiinteistönhoitoalan työkokemusta omaaville henkilöille, joiden tavoitteena on suuntautua teknisen kiinteistönhoitajan tehtäviin. Koulutukseen hyväksyttävällä tulee olla sähköasentajan, talotekniikan tai kiinteistönhoitajan koulutus ja/tai työkokemusta alalta. Työ on itsenäistä ja kysyy tarkkuutta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja järjestelmällisyyttä.

Tekninen kiinteistönhoitaja ja Kiinteistönhoitaja (AT)

Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat alalla esihenkilöinä. Hyvällä esihenkilöllä on vankka ammattitaito, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia esihenkilötehtävissä.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö

Esimiehenä työskentelevältä vaaditaan hyviä vuorovaikutustaitoja, ammattitaitoa ja kykyä toimia johdonmukaisesti vaikeissakin tilanteissa. Taitava esimies on organisoija ja pitää langat käsissään.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. Ammattilaisen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Ravintola-alalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.

Baarimestari ja Tarjoilija (AT)

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta. Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.

Ravintola- ja Suurtalouskokki

Työ edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa, oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja palveluhenkisyyttä.

Toimitilahuoltaja ja Kodinhuoltaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon suorittaminen soveltuu henkilöille, joilla on työkokemusta puhdistuspalvelualan tehtäväkokonaisuuksista. Työ on itsenäistä ja kysyy tarkkuutta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja järjestelmällisyyttä.

Laitoshuoltaja, Kodinhuoltaja (AT) ja Toimitilahuoltaja (AT)