25 tulosta

Turvallisuusalalla toimivat henkilöt tai alalle aikovat.

Vartijan koulutukseen osallistujan on täytynyt suorittaa Väliaikaisen vartijan koulutus (40 ot) voidakseen osallistua kurssille.

Vartijan koulutukset

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Hygieniapassi

Ajoneuvoalalla tarvitaan monipuolista osaamista. Työskentely on kaikissa tehtävissä vahvasti asiakaslähtöistä teknisten taitojen soveltamista. Menestyt alalla, jos ajoneuvot ovat intohimosi, seuraat alati kehittyvää ajoneuvoteknologiaa osaamistasi kehittäen ja nautit siitä, kun saat tehdä työsi vastuullisesti tekemisen laadusta tinkimättä. Tässä työssä roolisi yhteiskunnan tärkeiden toimintojen ylläpitäjänä on merkittävä. Työpanoksesi ansiosta ajoneuvokalusto pysyy kunnossa, liikenne toimii ja kuljetukset pääsevät määränpäähänsä. Ajoneuvoalan osaajana teet oman osasi ympäristötyössä huolehtien materiaalien uudelleenkäytöstä. Alan töissä korostuvat myös hyvät yhteistyötaidot. 

Automekaanikko ja Diagnoosimekaanikko

Koulutus on tarkoitettu hitsaajille, jotka tarvitsevat pätevyyksiä työssään sekä yrityksen hitsaustoiminnoista vastaaville henkilöille, kuten hitsauskoordinaattoreille. Hitsauspätevyyksiä vaaditaan tavanomaisesti teräsrakenteita valmistavassa teollisuudessa, huolto- ja kunnossapitoaloilla sekä rakennusteollisuudessa.

Hitsaajan pätevyyskokeet

Sopii kaikille työssään alkoholia käsitteleville ja näin ollen anniskelupassia tarvitseville. Mikäli sinulla on tarvittava osaaminen, voi osallistua pelkkään kokeeseen.

Anniskelu

Järjestyksenvalvojan ja/tai vartijan koulutuksen suorittaneet. Koulutukseen osallistuminen edellyttää aiemmin tehtyä suoritusta joko voimankäyttökoulutuksen yleisestä osasta tai fyysisen voimankäytön perusteista.

Teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus

Koulutus sopii sinulle, jos haluat tehdä työtä, jonka tarkoitus on järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä onnettomuuksien ja rikosten estäminen.

Järjestyksenvalvoja työskentelee muun muassa tilaisuuksissa, kuten yleisissä kokouksissa, yleisötilaisuuksissa, leirintäalueilla, ravintoloissa ja Suomen lipun alla olevissa aluksissa.

Koulutukseen osallistuvan henkilön tulee olla 18 vuotta täyttänyt.

Järjestyksenvalvojan peruskurssi

Järjestyksenvalvojan ja/tai vartijan koulutuksen suorittaneille, jotka tarvitsevat työssään kaasusumuttimen kantamislupaa. Koulutukseen osallistuminen edellyttää aiemmin tehtyä suoritusta joko voimankäyttökoulutuksen yleisestä osasta tai fyysisen voimankäytön perusteista.

Kaasusumuttimen käyttö

Yhteisillä työmailla toimiville työntekijöille, joille työturvallisuuskortti on yleensä pakollinen.

Työturvallisuuskortti

Koneistaja tekee pääosin tiimityötä, joten yhteistyötaidot ovat tarpeen. Koneistaja työskentelee usein projekteissa, joissa on mukana eri alojen ammattilaisia. Työ koneistajana kysyy kädentaitoja, oma-aloitteisuutta, tarkkuutta ja huolellisuutta.

Levyseppähitsaajan työ kysyy kädentaitoja, oma-aloitteisuutta ja kykyä omaksua paljon tietoa. Levyseppähitsaaja tekee usein tiimityötä, joten yhteistyötaidot ovat tarpeen.

Koneistaja ja Levyseppähitsaaja

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Kokki ja Tarjoilija

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. Ammattilaisen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Ravintola-alalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.

Baarimestari ja Tarjoilija (AT)

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta. Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.

Ravintola- ja Suurtalouskokki

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tulityökortin työtehtäviinsä. Tulityökortti vaaditaan henkilöiltä, jotka käsittelevät työtehtävissään tulta. Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava hitsaus, polttoleikkaus ja metallien hionta.

Tulityökortti
Ajankohtaissisältö