19 tulosta

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka tekevät metsässä taimikonhoitotöitä ja haluavat oppia tehokkaan, ergonomisen ja turvallisen työskentelytekniikan. Koulutus soveltuu hyvin myös henkilöille, jotka haluavat päivittää aiemmat tietonsa ja taitonsa taimikonhoidon perusteissa sekä käytännön työtekniikassa uusimpien työvälineiden kanssa.

Taimikonhoito

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Hygieniapassi

Sopii kaikille työssään alkoholia käsitteleville ja näin ollen anniskelupassia tarvitseville. Mikäli sinulla on tarvittava osaaminen, voi osallistua pelkkään kokeeseen.

Anniskelu

Moottorisahan käyttö ja huolto

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat moottorisahaa työssään tai vapaa-aikanaan ja haluavat oppia huoltamaan sahansa. Koulutus soveltuu hyvin myös henkilöille, jotka haluavat päivittää tietonsa ja taitonsa sahan huollossa.

Raivaussahan käyttö ja huolto

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat raivaussahaa työssään tai vapaa-aikanaan ja haluavat oppia työskentelemään tehokkaasti, ergonomisesti ja turvallisesti tämän työvälineen kanssa. Koulutus soveltuu hyvin myös henkilöille, jotka haluavat päivittää tietonsa ja taitonsa raivaussahojen rakenteesta ja työtekniikasta.

Sahan käyttö ja huolto

 

Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta.

Dieettikokki

Jos olet eläinrakas, rauhallinen, määrätietoinen ja valmis työskentelemään vaihtelevissa olosuhteissa, sopii eläintenhoitajan ammatti sinulle. Työssä käsittelet erilaisia eläimiä, joita hoidettaessa on osattava toimia hätiköimättä.

 

Eläintenhoitaja

Metsäalan perustutkinto on suunniteltu niin nykyisille kuin tuleville metsänomistajille, metsätalousyrittäjille, metsäpalveluyrittäjille ja metsureille, jotka kaipaavat joustavaa tapaa hankkia perustietoa ja osaamista metsätalouteen ja metsänhoitoon liittyvistä ammatillisista asioista.

Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

Maaseutuyrittäjänä työskenteleminen on fyysisesti melko raskasta ja vaatii siten hyvää yleiskuntoa. Tehtävät vaativat lisäksi itsenäistä ja oma-aloitteista työskentelyä, halua oppia uutta ja soveltaa sitä käytäntöön. Työskentely luonnon ehdoilla puolestaan vaatii kykyä joustaa työajoissa ja erilaisissa työolosuhteissa.

Maaseutuyrittäjä

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Kokki ja Tarjoilija

Olet suorittanut alan perustutkinnon ja sinua kiinnostaa maatalousalan tehtävissä toimiminen. Ammatin keskeistä osaamista ovat osaamisalasta riippuen tuotantoeläinten hoito, kasvituotanto sekä asiakaspalvelu- ja työelämätaidot. Työ vaatii myös hyvää fyysistä kuntoa.

Maatalousalan ammattitutkinto

Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat alalla esihenkilöinä. Hyvällä esihenkilöllä on vankka ammattitaito, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia esihenkilötehtävissä.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö

Metsäalan ammattitutkinnon tutkintokoulutus on suunniteltu niin nykyisille kuin tuleville metsänomistajille, metsätalousyrittäjille, metsäpalveluyrittäjille ja metsureille, jotka kaipaavat joustavaa tapaa hankkia perustietoa ja osaamista metsätalouteen ja metsänhoitoon liittyvistä ammatillisista asioista.

Metsäalan ammattitutkinto

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. Ammattilaisen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Ravintola-alalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.

Baarimestari ja Tarjoilija (AT)

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta. Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.

Ravintola- ja Suurtalouskokki
Ajankohtaissisältö