42 tulosta

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

SELKOSUOMEKSI

Koulutus sopii sinulle, jos

  • sinä pystyt tekemään töitä itsenäisesti
  • sinä opit helposti vieraita kieliä
  • sinä olet hyvä organisoimaan töitä
  • sinä pystyt tekemään töitä, vaikka sinulla on paljon töitä samaan aikaan
  • sinä pystyt tekemään töitä muiden ihmisten kanssa
  • sinä olet hyvä asiakaspalvelija.
Kokki ja Tarjoilija

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka tekevät metsässä taimikonhoitotöitä ja haluavat oppia tehokkaan, ergonomisen ja turvallisen työskentelytekniikan. Koulutus soveltuu hyvin myös henkilöille, jotka haluavat päivittää aiemmat tietonsa ja taitonsa taimikonhoidon perusteissa sekä käytännön työtekniikassa uusimpien työvälineiden kanssa.

Taimikonhoito

Haluatko vahvistaa osaamistasi kahvila-, ravintola-, suurkeittiöpalvelujen parissa tai matkailupalvelujen alalla tai suunnitteletko täysin uudelle alalle suuntautumista? Meillä Hyriassa voit täydentää aikaisempaa koulutustasi tai aloittaa puhtaalta pöydältä.

Voit olla alalla pidempäänkin työskennellyt henkilö, joka kaipaa työhönsä uuden oppimista tai alalle pyrkivä, jolla ei ole vielä alan kokemusta tai koulutusta, mutta halua ja innokkuutta senkin edestä.

Koulutuksesta saat vaadittavat pätevyydet alalla työskentelyyn ja tätä kautta myös mahdollisuutesi työllistymiseen paranee.

Kahvila-, ravintola-, catering- ja suurkeittiöpalvelujen sekä matkailualan täydennyskoulutukset

Maaseutuyrittäjänä työskenteleminen on fyysisesti melko raskasta ja vaatii siten hyvää yleiskuntoa. Tehtävät vaativat lisäksi itsenäistä ja oma-aloitteista työskentelyä, halua oppia uutta ja soveltaa sitä käytäntöön. Työskentely luonnon ehdoilla puolestaan vaatii kykyä joustaa työajoissa ja erilaisissa työolosuhteissa.

SELKOSUOMEKSI

  • Koulutus sopii sinulle, jos haluat tehdä maatilan töitä.
  • Koulutus sopii sinulle, jos haluat tehdä metsätöitä.
  • Koulutus sopii sinulle, jos sinulla on hyvä kunto ja terveys.
  • Koulutus sopii sinulle, jos haluat tehdä töitä mihin kellonaikaan tahansa.
Maaseutuyrittäjä

Jos olet vastuuntuntoinen ja kiinnostunut eläimistä sekä valmis työskentelemään vaihtelevissa olosuhteissa, sopii eläintenhoitajan ammatti sinulle. Työssä on eduksi hyvä fyysinen kunto.

SELKOSUOMEKSI

  • Koulutus sopii sinulle, jos tykkäät eläimistä.
  • Koulutus sopii sinulle, jos olet reipas.
  • Koulutus ei sovi sinulle, jos olet allerginen.
Eläintenhoitaja

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Hygieniapassi

Sinulla on jo työkokemusta maatalousalalta ja olet mahdollisesti suorittanut alan perustutkinnon.  Sinua kiinnostaa syventää osaamistasi ja maatalousalan tehtävissä toimiminen. Jos olet vastuuntuntoinen sekä tottunut työskentelemään vaihtelevissa olosuhteissa, ammattitutkinnon syventävät opinnot sopivat sinulle. 

Maatalousalan ammattitutkinto

Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat alalla esihenkilöinä. Hyvällä esihenkilöllä on vankka ammattitaito, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia esihenkilötehtävissä.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta. Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.

Ravintola- ja Suurtalouskokki

Koulutus soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kissojen ja koirien hyvinvoinnista ja haaveena on alan yrittäjyys.

Eläinhoitolayrittäjä

 

Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta.

Dieettikokki

Sopii kaikille työssään alkoholia käsitteleville ja näin ollen anniskelupassia tarvitseville. Mikäli sinulla on tarvittava osaaminen, voi osallistua pelkkään kokeeseen.

Anniskelu

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. Ammattilaisen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Ravintola-alalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.

Baarimestari ja Tarjoilija (AT)

Tarkoitettu kaikille, jotka ovat halukkaita hankkimaan ensiavun perustaidot tai tarvitsevat taitoja työssään tai osana koulutustaan.

Ensiapu