13 tulosta

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Hygieniapassi

Parturin työssä korostuvat hyvät kädentaidot, luovuus ja asiakaspalvelu- ja myyntitaidot. Asiakas istahtaa mielellään palveltavaksi, kun työssä on asiakaspalveluhenkinen ja sosiaalinen hiusalan ammattilainen.

Kampaajan ammatti on asiakaspalvelua ja myyntityötä, joka edellyttää sosiaalisia taitoja, positiivista ja reipasta asennoitumista sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Myös kädentaidot, luovuus ja taiteellisuus ovat eduksi.

Parturin ja kampaajan ammatit vaativat lisäksi hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa. Hius- ja kauneudenhoitoala vaatii jatkuvaa osaamisen ylläpitämistä kouluttautumalla.

Parturi ja kampaaja

Sopii kaikille työssään alkoholia käsitteleville ja näin ollen anniskelupassia tarvitseville. Mikäli sinulla on tarvittava osaaminen, voi osallistua pelkkään kokeeseen.

Anniskelu

Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat alalla esimiehinä. Hyvällä esimiehellä on vankka ammattitaito, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia esimiestehtävissä.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai monipuolista työkokemusta asiakaspalvelutehtävistä matkailualalta. Matkailualan ammattilaiselle on tärkeää hyvät vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Matkailualalla arvostetaan lisäksi hyvää kielitaitoa.

Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Onko sinulla jäänyt kampaajan tai parturin tutkinto kesken? Oletko ollut pitkään pois alalta ja haluat päivittää oman osaamisesi ajan tasalle? Tule suorittamaan Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (kampaaja tai parturi) loppuun.

Sinulle tehdään henkilökohtainen suunnitelma opintojen loppuun saattamiseksi. Opintoja on mahdollista suorittaa sekä päivä- että iltaopintoina Hyrian Sakonkadun yksikössä, Riihimäessä.

Jos olet kiinnostunut suorittamaan tutkinnon loppuun tai päivittämään osaamistasi, ota yhteys kouluttajaamme:

Seija Siitonen, hiusalan kouluttaja
puh. 050 415 3419
seija.siitonen@hyria.fi

Tutkinto valmiiksi: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Kokki ja Tarjoilija

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. Ammattilaisen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Ravintola-alalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.

Baarimestari ja Tarjoilija (AT)

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta. Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.

Ravintola- ja Suurtalouskokki

 

Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta.

Dieettikokki

Alalla työskentely edellyttää reipasta, oma-aloitteista ja positiivista asennetta sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ja eri-ikäisten asiakkaiden kanssa. Tätä työtä tehdään omalla persoonalla.

Kosmetologi