Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.
Parturin työssä korostuvat hyvät kädentaidot, luovuus ja asiakaspalvelu- ja myyntitaidot. Asiakas istahtaa mielellään palveltavaksi, kun työssä on asiakaspalveluhenkinen ja sosiaalinen hiusalan ammattilainen.
Kampaajan ammatti on asiakaspalvelua ja myyntityötä, joka edellyttää sosiaalisia taitoja, positiivista ja reipasta asennoitumista sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Myös kädentaidot, luovuus ja taiteellisuus ovat eduksi.
Parturin ja kampaajan ammatit vaativat lisäksi hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa. Hius- ja kauneudenhoitoala vaatii jatkuvaa osaamisen ylläpitämistä kouluttautumalla.
Sopii kaikille työssään alkoholia käsitteleville ja näin ollen anniskelupassia tarvitseville. Mikäli sinulla on tarvittava osaaminen, voi osallistua pelkkään kokeeseen.
Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat alalla esimiehinä. Hyvällä esimiehellä on vankka ammattitaito, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia esimiestehtävissä.
Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai monipuolista työkokemusta asiakaspalvelutehtävistä matkailualalta. Matkailualan ammattilaiselle on tärkeää hyvät vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Matkailualalla arvostetaan lisäksi hyvää kielitaitoa.
Onko sinulla jäänyt kampaajan tai parturin tutkinto kesken? Oletko ollut pitkään pois alalta ja haluat päivittää oman osaamisesi ajan tasalle? Tule suorittamaan Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (kampaaja tai parturi) loppuun.
Sinulle tehdään henkilökohtainen suunnitelma opintojen loppuun saattamiseksi. Opintoja on mahdollista suorittaa sekä päivä- että iltaopintoina Hyrian Sakonkadun yksikössä, Riihimäessä.
Jos olet kiinnostunut suorittamaan tutkinnon loppuun tai päivittämään osaamistasi, ota yhteys kouluttajaamme:
Seija Siitonen, hiusalan kouluttaja
puh. 050 415 3419
seija.siitonen@hyria.fi
Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.
Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. Ammattilaisen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Ravintola-alalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.
Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta. Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.
Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta.
Alalla työskentely edellyttää reipasta, oma-aloitteista ja positiivista asennetta sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ja eri-ikäisten asiakkaiden kanssa. Tätä työtä tehdään omalla persoonalla.
- Anniskelu (1)
- Baarimestari ja Tarjoilija (AT) (1)
- Dieettikokki (1)
- Hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon osat (1)
- Hygieniapassi (1)
- Kokki ja Tarjoilija (1)
- Kosmetologi (1)
- Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö (1)
- Matkailupalvelujen ammattitutkinto (1)
- Parturi ja kampaaja (1)
- Ravintola- ja Suurtalouskokki (1)
- Tutkinto valmiiksi: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (1)
- Vastaanottovirkailija ja Matkailupalvelujen tuottaja (1)
- (-) Ravintola ja catering (6)
- (-) Kauneus ja hyvä olo (4)
- (-) Matkailu (3)
- Kansainvälisyys (23)
- Luonto, puutarha ja Green Care (16)
- Johtaminen (15)
- Hoito, huolenpito ja kasvatus (12)
- Maa- ja metsätalous (12)
- Turvallisuus (11)
- Yrittäjyys (11)
- Auto, kone ja metalli (9)
- Kauppa ja liiketalous (9)
- Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (9)
- Puhtaus ja kiinteistö (8)
- Tuki ja valmennus (8)
- Logistiikka ja liikenne (7)
- Sisustus ja rakentaminen (6)
- Tieto- ja viestintätekniikka (4)
- Kierrätys ja kestävä kehitys (2)
- Media ja taide (2)
- Tutkintojen osat (1)