Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.
SELKOSUOMEKSI
Koulutus sopii sinulle, jos
- sinä pystyt tekemään töitä itsenäisesti
- sinä opit helposti vieraita kieliä
- sinä olet hyvä organisoimaan töitä
- sinä pystyt tekemään töitä, vaikka sinulla on paljon töitä samaan aikaan
- sinä pystyt tekemään töitä muiden ihmisten kanssa
- sinä olet hyvä asiakaspalvelija.
Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä matkailualan työtehtäviin.
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
SELKOSUOMEKSI
Koulutus sopii sinulle, jos
- sinä opit helposti vieraita kieliä
- sinä olet hyvä organisoimaan asioita
- sinä pystyt tekemään töitä, vaikka sinulla on paljon töitä samaan aikaan
- sinä pystyt tekemään töitä muiden ihmisten kanssa
- sinä olet hyvä asiakaspalvelija.
Sinulla ei tarvitse olla työpaikkaa tai harjoittelupaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on ammattiin liittyvä työpaikka, sinun on helpompi päästä kouluun.
Haluatko vahvistaa osaamistasi kahvila-, ravintola-, suurkeittiöpalvelujen parissa tai matkailupalvelujen alalla tai suunnitteletko täysin uudelle alalle suuntautumista? Meillä Hyriassa voit täydentää aikaisempaa koulutustasi tai aloittaa puhtaalta pöydältä.
Voit olla alalla pidempäänkin työskennellyt henkilö, joka kaipaa työhönsä uuden oppimista tai alalle pyrkivä, jolla ei ole vielä alan kokemusta tai koulutusta, mutta halua ja innokkuutta senkin edestä.
Koulutuksesta saat vaadittavat pätevyydet alalla työskentelyyn ja tätä kautta myös mahdollisuutesi työllistymiseen paranee.
Asiakaskokemus ja asiakaspalvelutaidot monikanavaisessa kaupassa
Koulutus on tarkoitettu kaupan alan pienissä ja keskisuurissa yrityksissä työskenteleville tai niissä yksinyrittäjänä toimiville, joilla on taloudellisessa toiminnassa oleva yritys ja jo jonkin verran kokemusta yrittäjyydestä. Kussakin koulutustoteutuksessa on osallistujia useasta yrityksestä.
Tiimivastaavan koulutus puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla
Koulutus on kohdennettu organisaatiosi puhtaus- ja kiinteistöalan osaajille, joilla on kiinnostusta edetä tiimivastaavaksi (kuten palveluohjaaja, kohdevastaava, tiimin vetäjä tai työhön osallistuva kiinteistön hoidon esimies) tai muuten kehittää osaamistasi.
Moniosaaja majoitus-, ravitsemis- ja matkailualalle
Moniosaaja-hankkeella vahvistetaan majoitus-, ravitsemis- ja matkailualalla tarvittavaa moniosaajuutta. Koulutus on tarkoitettu alalla jo työskenteleville, alalta kokemusta omaaville sekä vieraskielisille, jotka ovat työskennelleet kotimaassaan majoitus-, ravitsemis- ja matkailualalla.
Muuttuva, Menestyvä - Moniosaaja matkailu- ja ravintola-alalle
Haluat kehittää, kartuttaa ja monipuolistaa osaamistasi työpaikallasi erilaisissa työtehtävissä esim. asiakaspalvelu monikanavaisessa bisneksessä, esiintymistaidot, digimarkkinointi tai vaikkapa luonnontuotteiden hyödyntäminen alalla. Tämän koulutuksen avulla pääset kehittämään, kartuttamaan ja monipuolistamaan osaamistasi työpaikallasi erilaisissa työtehtävissä. Koulutus on tarkoitettu alalla jo työskenteleville, alalta kokemusta omaaville sekä vieraskielisille, jotka ovat työskennelleet kotimaassaan majoitus-, ravitsemis- ja matkailualalla.
S2-tuettu hoiva-avustajakoulutus ukrainalaisille
Koulutus on tarkoitettu Ukrainasta Suomeen saapuneille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet sosiaali- ja terveysalasta, erityisesti vanhus- ja vammaistyöstä. Kanta-Hämeen hyvinvointialue on koulutuksessa mukana siten että se tarjoaa opiskelijoille työssäoppimisen paikkoja alueilta Loppi, Hausjärvi, Riihimäki, Janakkala ja Hämeenlinna.
Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille sellaiset ammatilliset perusvalmiudet, joiden avulla he työllistyvät julkiselle tai yksityiselle sektorille hoiva-alan avustaviin tehtäviin. Pääpaino koulutuksessa on vanhus- ja vammaispalveluihin liittyvissä tehtävissä.
Green Digital Manufacturing - Kestävä, valmistusystävällinen ja kustannustehokas valmistustekniikka
Valmistavan teollisuuden vihreä siirtymä on resurssitehokasta materiaalien, komponenttien, tuotteiden ja datan pitkäaikais- ja uusiokäyttöä. Kestävät digitaaliset valmistustekniikat -koulutuskokonaisuuden tavoitteena on lisätä kone- ja metallialan valmistuksen ja suunnittelun tehtävissä toimivien henkilöiden osaamista teollisuuden vihreästä siirtymästä.
Koulutuksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat kone- ja metallialan pienissä ja keskisuurissa yrityksissä työssä olevat henkilöt. Koulutukseen voivat hakeutua myös työvoiman ulkopuolella olevat (esimerkiksi kotivanhemmat tai varusmiehet) toimialalle koulutetut tai suuntaavat henkilöt. Suurin osa sisällöistä on itsenäistä, työn ohessa suoritettavaa verkko-opiskelua. Osaan opinnoista sisältyy lähiopetuksena toteutettavia laboratorioharjoitteluja Riihimäellä. Opinnot on mahdollista sisällyttää (AHOT) myöhemmin osaksi HAMKin konetekniikan AMK-opintoja tai Hyrian kone- ja tuotantotekniikan opintoja.
Suomen työelämä tutuksi ukrainalaisille
Koulutus on tarkoitettu Hyvinkään-Riihimäen alueella asuville ukrainalaisille. Tavoitteena on helpottaa työllistymistä sekä mahdollisuuksia jatkaa opintoja koulutuksen jälkeen. Koulutus sisältää yleisiä työelämätaitoja, suomen kielen koulutusta, työyhteisötaitoja, digitaitoja sekä asiakaspalvelua. Koulutuksen aikana pääsee tutustumaan suomalaiseen työelämään.
Koulutusten rahoittaja
Koulutuksia rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA). JOTPA on viranomainen, joka edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Jatkuvan oppimisen uudistuksen tavoitteena on kehittää ja uudistaa ihmisten osaamista elämän ja työuran eri vaiheissa sekä vastata työelämän muutoksista johtuviin osaamistarpeisiin.
Matkailun asiakaspalvelijan työssä tarvittavia ominaisuuksia ovat oma-aloitteellisuus, joustavuus, palveluhenkisyys, kielitaito ja luontevuus asiakaspalvelussa. Hyvä asiakaspalvelija osaa ottaa asiakkaan toiveet huomioon.
Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.
Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat alalla esihenkilöinä. Hyvällä esihenkilöllä on vankka ammattitaito, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia esihenkilötehtävissä.
Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai monipuolista työkokemusta asiakaspalvelutehtävistä matkailualalta. Matkailualan ammattilaiselle on tärkeää hyvät vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Matkailualalla arvostetaan lisäksi hyvää kielitaitoa.
Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta. Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.
Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta.
Sopii kaikille työssään alkoholia käsitteleville ja näin ollen anniskelupassia tarvitseville. Mikäli sinulla on tarvittava osaaminen, voi osallistua pelkkään kokeeseen.
Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. Ammattilaisen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vuorovaikutustaidot ja halu kehittyä alalla. Ravintola-alalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.
Tarkoitettu kaikille, jotka ovat halukkaita hankkimaan ensiavun perustaidot tai tarvitsevat taitoja työssään tai osana koulutustaan.
- Anniskelu (1)
- Baarimestari ja Tarjoilija (AT) (1)
- Dieettikokki (1)
- Ensiapu (1)
- Hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon osat (1)
- Hygieniapassi (1)
- Kahvila-, ravintola-, catering- ja suurkeittiöpalvelujen sekä matkailualan täydennyskoulutukset (1)
- Kokki ja Tarjoilija (1)
- Kosmetologi (1)
- Koulutukset maahanmuuttajille (1)
- Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö (1)
- Maksuttomat koulutukset henkilöstön kehittämiseen (1)
- Matkailun asiakaspalvelija (1)
- Matkailupalvelujen ammattitutkinto (1)
- Parturi ja kampaaja (1)
- Ravintola- ja Suurtalouskokki (1)
- Tutkinto valmiiksi: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (1)
- Työpaikkaohjaajan tueksi (1)
- Vastaanottovirkailija ja Matkailupalvelujen tuottaja (1)
- (-) Kansainvälisyys (23)
- (-) Ravintola ja catering (21)
- (-) Matkailu (17)
- (-) Kauneus ja hyvä olo (8)
- Luonto, puutarha ja Green Care (24)
- Hoito, huolenpito ja kasvatus (21)
- Johtaminen (21)
- Maa- ja metsätalous (18)
- Yrittäjyys (16)
- Kauppa ja liiketalous (15)
- Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (14)
- Auto, kone ja metalli (13)
- Puhtaus ja kiinteistö (12)
- Turvallisuus (12)
- Sisustus ja rakentaminen (11)
- Logistiikka ja liikenne (10)
- Tuki ja valmennus (9)
- Kierrätys ja kestävä kehitys (7)
- Tieto- ja viestintätekniikka (5)
- Media ja taide (4)
- Oppisopimuskoulutukset (3)
- Tutkintojen osat (1)
- Työvoimakoulutukset (1)