20 tulosta

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

SELKOSUOMEKSI

Koulutus sopii sinulle, jos

  • sinä pystyt tekemään töitä itsenäisesti
  • sinä opit helposti vieraita kieliä
  • sinä olet hyvä organisoimaan töitä
  • sinä pystyt tekemään töitä, vaikka sinulla on paljon töitä samaan aikaan
  • sinä pystyt tekemään töitä muiden ihmisten kanssa
  • sinä olet hyvä asiakaspalvelija.
Kokki ja Tarjoilija

 

Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta.

Dieettikokki

Turvallisuusvalvojalta kysytään vastuullisuutta, luotettavuutta, kekseliäisyyttä ja kykyä ennakoida tilanteita. Ammattilaisen tulee hallita teknisiä välineitä, laitteita ja tietotekniikkaa. Monissa turvallisuusalan työtehtävissä edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja henkistä tasapainoa sekä rikosoikeudellisesti nuhteetonta taustaa.

Turvallisuusvalvoja

Koulutukset soveltuvat kaikille luonnon hyvinvointivaikutuksista ja eläinten hyvinvoinnista ja niihin liittyvistä harjoituksista kiinnostuneille.

Koulutukset tarjoavat mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi hyvinvointitaidoissa lähiluonnon tai eläinten avulla niin arkisissa työtilanteissa kuin vapaa-ajallasi. Koulutukset antavat myös työkaluja, joilla vahvistaa omaa työhyvinvointia ja työstä palautumista.

Koulutuksiin ei ole pääsyvaatimuksia, oma kiinnostuksesi aiheeseen riittää.

Green Care -osaaja

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat hotelli-, ravintola- tai catering-alalla ja jotka työskentelevät tai aikovat työskennellä erityisruoanvalmistuksen parissa ja joilta puuttuu erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto.

Hakijoilta edellytetään soveltuvaa alan koulutusta, kuten ravintola- tai suurtalouskokin perus-/ammattitutkintoa, 2-3 vuoden työkokemusta monipuolisissa ruoanvalmistustehtävissä ja sitoutumista suorittaa tutkinto työn ohessa.

Dieettikokki, Hyvinkää, 16.9.2024

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat hotelli-, ravintola- tai catering-alalla ja jotka työskentelevät tai aikovat työskennellä erityisruoanvalmistuksen parissa ja joilta puuttuu erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto.

Hakijoilta edellytetään soveltuvaa alan koulutusta, kuten ravintola- tai suurtalouskokin perus-/ammattitutkintoa, kahden-kolmen vuoden työkokemusta monipuolisissa ruoanvalmistustehtävissä ja sitoutumista suorittaa tutkinto työn ohessa.

Dieettikokki, Hyvinkää,

Turvallisuusalan perustutkinto on tarkoitettu turvallisuusalan perustehtäviin aikoville ja niissä jo toimiville sekä jatko-opiskelukelpoisuuden haluaville.

Opintojen edellytyksiä ovat 18 vuoden ikä, hyvä maine sekä hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto.

Turvallisuusvalvoja, Hyvinkää,

Aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan yhteisessä koulutusprosessissa yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa ja opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä alan työtehtäviin.

Turvallisuusvalvoja, Hyvinkää, 5.8.2024

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.

Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä olet kiinnostunut valmistamaan ruokaa.
  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä haluat tehdä töitä ravintolassa tarjoilijana.
  • Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.
  • Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.
Tarjoilija, Riihimäki, 19.8.2024

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.

Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.

Tarjoilija, Hyvinkää,

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

  • Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.
  • Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.
Tarjoilija, Riihimäki,

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä alalla jo työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon.

Opiskelijaksi oppisopimuksella hakeutuvalla tulee olla voimassa oleva työsuhde alan toimipaikaan tai olet saamassa uuden työpaikan (työaika keskimäärin vähintään 25 h/vko), jonka kanssa oppisopimus solmitaan. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oppisopimuskoulutukseen oman toimipaikkansa suostumus sopimuksen tekemiseksi. Alan työkokemus katsotaan hakijalle eduksi.

Jos näytät osaamisesi ilman valmistavaa koulutusta, oppisopimusta ei solmita.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan tarvittaessa hakeutumisen yhteydessä kielitestiin.

SELKOSUOMEKSI

  • Jos sinulla on työpaikka tai olet yrittäjä, sinulle tehdään oppisopimus.
  • Oppisopimus tarkoittaa sitä, että sinä teet työtä työpaikalla ja käyt välillä koulussa. Sinä saat työstä palkkaa. Oppisopimuksella voit suorittaa koko tutkinnon tai vaikka yhden tutkinnon osan.

    Oppisopimus koulutus on tarkoitettu henkilölle,
    joka on jo töissä ravintolassa, kahvilassa tai suurkeittiössä
    jonka työnantaja suostuu tekemään oppisopimuksen.

  • Sinun pitää osasta suomen kieltä jonkin verran.

    Jos sinun äidinkieli on jokin muu kieli kuin suomi, sinä joudut suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä, että sinä puhut jotain muuta kieltä kuin suomea.

Tarjoilija, ,

Aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan yhteisessä koulutusprosessissa yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa ja opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä alan työtehtäviin.

Tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki tai tarjoilija).

Koulutuksen suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä, palvella suomalaisia ja ulkomaalaisia asiakkaita, toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, toimia laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Koulutuksen suorittanut voi toimia työntekijänä erityyppisissä ravitsemusliikkeissä niin ruuanvalmistus- kuin tarjoilutehtävissä.

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Tarjoilija, Hyvinkää, 5.8.2024
Sisältöön liittyvät koulutuskategoriat