Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.
Ala sopii sinulle, jos viihdyt luonnossa ja olet asiakaspalveluhenkinen. Tutkinto sopii myös ammattitaidon laajentamiseksi esimerkiksi opettajille sekä nuorten tai seniorien parissa työtä tekeville. Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittaneille luontoalan ammattitutkinto tuo lisää ammatillista varmuutta ja pätevyyttä.
Koulutus on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille TE-toimiston tai kuntakokeilun työnhakija-asiakkaille, jotka ovat suuntautumassa kokin tai tarjoilijan tehtäviin.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Koulutuksen teoriajaksojen aikana annetaan tukea suomen kielen taidon vahvistamiseksi S2 -opetuksella (n. 6 h/ viikko). Tuen tarve tarkennetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa (hoks).
Tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta, kokki tai tarjoilija.
Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola-ja catering-alan perusammattitaitoa vaativissa tehtävissä; esimerkiksi työntekijänä erityyppisissä henkilöstöravintoloissa, ammattikeittiöissä, ravitsemisliikkeissä sekä kahvila- ravintoloissa ruoanvalmistus-, tarjoilu- ja myyntitehtävissä.
Koulutukseen hakeutuvalle on eduksi alan työkokemus.
Henkilöt, joita kiinnostavat luonnossa liikkuminen, uudistuvat haasteet ja joita inspiroi sosiaalinen kanssakäyminen. Tutkinto sopii myös ammattitaidon laajentamiseksi esimerkiksi opettajille sekä nuorten tai seniorien parissa työtä tekeville. Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittaneille luontoalan ammattitutkinto tuo lisää ammatillista varmuutta ja pätevyyttä.
Luontoalan ammattitutkintoon voidaan sisällyttää valinnaiseksi tutkinnon osaksi opintoja, jotka ovat osa aikaisemmin suoritetusta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoa.
Kyseessä kevään 2022 yhteishaun koulutus.
Koulutuspaikkojen määrä: 22
Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 16.6.2022.
Kyseessä kevään 2022 yhteishaun koulutus.
Koulutuspaikkojen määrä: 8
Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 16.6.2022.
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä alalla jo työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon.
Opiskelijaksi oppisopimuksella hakeutuvalla tulee olla voimassa oleva työsuhde alan toimipaikaan tai olet saamassa uuden työpaikan (työaika keskimäärin vähintään 25 h/vko), jonka kanssa oppisopimus solmitaan. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oppisopimuskoulutukseen oman toimipaikkansa suostumus sopimuksen tekemiseksi. Alan työkokemus katsotaan hakijalle eduksi.
Jos näytät osaamisesi ilman valmistavaa koulutusta, oppisopimusta ei solmita.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan tarvittaessa hakeutumisen yhteydessä kielitestiin.
Aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan yhteisessä koulutusprosessissa yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa ja opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.
Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä alan työtehtäviin.
Tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki tai tarjoilija).
Koulutuksen suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä, palvella suomalaisia ja ulkomaalaisia asiakkaita, toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, toimia laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Koulutuksen suorittanut voi toimia työntekijänä erityyppisissä ravitsemusliikkeissä niin ruuanvalmistus- kuin tarjoilutehtävissä.
Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
Koulutus sopii sinulle, jos
- olet maahanmuuttaja
- haluat opiskella palvelualan ammatin
- sinun suomen kielen tasosi on A2.2. tai parempi
Jos olet työtön työnhakija, varmista TE-toimistolta ennen koulutuksen alkua, saatko työttömyysetuutta opiskeluun.
Orientaatiojakso
Koulutuksessa on ensin orientaatiojakso (2.5.2022). Sitten koulutus jatkuu ammatillisina perustutkinto-opintoina. Sinä valitset puhtauspalvelualan (31.8.2022 alkaen) TAI ravintola- ja catering-alan (12.9.2022 alkaen).
Orientaatiojaksolla sinä opiskelet asioita, jotka auttavat sinua ammattikoulutuksessa (oppimisvalmiuksia tukevat opinnot):
- suomi toisena kielenä (s2)
- ammatillinen suomi
- ammatillinen sisältö
Kun koulutus alkaa, sinä ja opettaja teette oman opiskelun suunnitelman. Päivität suunnitelmaa koulutuksen aikana opettajan kanssa.
- (-) Kokki ja Tarjoilija (11)
- (-) Erä- ja luonto-opas (2)
- Muovialan koulutukset (18)
- Väliaikaisen vartijan koulutukset (16)
- Koneistaja ja Levyseppähitsaaja (15)
- Vartijan koulutukset (15)
- Asiakkuus- ja myyntiosaamisen kehittäminen (14)
- Enemmän liiketoimintaosaamista (13)
- Hyvinvoiva, innostunut ja osaava työyhteisö (13)
- Minä esihenkilönä (13)
- Kokki (9)
- Talonrakentaja (9)
- Tarjoilija (9)
- Laitoshuoltaja, Kodinhuoltaja (AT) ja Toimitilahuoltaja (AT) (8)
- Hygieniapassi (7)
- Kiinteistönhoitaja (7)
- Koneistaja (7)
- Levyseppähitsaaja (7)
- Merkonomi (7)
- Putkiasentaja (7)
- Anniskelu (6)
- Artesaani (6)
- Ensiapu (6)
- Lähihoitaja ja tutkinnot osat (6)
- Tulityökortti (6)
- Työturvallisuuskortti (6)
- Kasvinsuojelu (5)
- Suunnitteluassistentti ja tutkinnon osat (5)
- IT-tukihenkilö ja Ohjelmistokehittäjä (4)
- Kaasusumuttimen käyttö (4)
- Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto (4)
- Kodinhuoltaja (AT) (4)
- Lähihoitaja (4)
- Laitoshuoltaja (4)
- MS Office-koulutukset (4)
- Näytteenotto ja asiakaspalvelu (4)
- Sahan käyttö ja huolto (4)
- Sähköasentaja tai automaatioasentaja (4)
- Teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus (4)
- Toimitilahuoltaja (AT) (4)
- Toimitilahuoltaja ja Kodinhuoltaja (4)
- Turvallisuusalan ammattilainen (4)
- Turvallisuusvalvoja (4)
- TUVA-koulutus (4)
- Työyhteisön kehittäjä (4)
- VALMA-koulutus (4)
- Vastaanottovirkailija ja Matkailupalvelujen tuottaja (4)
- Automekaanikko ja Diagnoosimekaanikko (3)
- Baarimestari ja Tarjoilija (AT) (3)
- Dieettikokki (3)
- Eläintenhoitaja (3)
- Eläintenkuljettajan ja -hoitajan pätevyys (3)
- Hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon osat (3)
- Isännöinti (3)
- Kaukolämpöasentaja (3)
- Kosmetologi (3)
- Koulutukset maahanmuuttajille (3)
- Maalari (3)
- Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö (3)
- Matkailupalvelujen tuottaja (3)
- Mediapalvelujen toteuttaja (3)
- Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto (3)
- Parturi ja kampaaja (3)
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto (3)
- Puutarhuri (3)
- Ravintola- ja Suurtalouskokki (3)
- Sähköasentaja (3)
- Tekninen kiinteistönhoitaja ja Kiinteistönhoitaja (AT) (3)
- Toimitilahuoltaja (3)
- Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto (3)
- Vanhustyön erikoisammattitutkinto (3)
- Vastaanottovirkailija (3)
- Ympäristönhoitaja (3)
- Yrittäjyyden ammattitutkinto (3)
- Arboristi (2)
- Automaatioasentaja (2)
- Automekaanikko (2)
- Baarimestari (2)
- Diagnoosimekaanikko (2)
- IT-tukihenkilö (2)
- Järjestyksenvalvojan peruskurssi (2)
- Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (2)
- Kampaaja (2)
- Kaukolämpömestari (2)
- Kehotunne varhaiskasvatuksessa (2)
- Kiinteistönhoitaja (AT) (2)
- Kiinteistönvälittäjä (2)
- Kuvallisen ilmaisun toteuttaja (2)
- Lähiesimiestyön ammattitutkinto (2)
- Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (2)
- Luonnontuoteneuvoja tai Luonnontuotejalostaja (2)
- Luonto-ohjaaja (2)
- Luontoperustaiset hyvinvointipalvelut - Green Care (2)
- Maaseutuyrittäjä (2)
- Maatalousalan ammattitutkinto (2)
- Matkailupalvelujen ammattitutkinto (2)
- Metsäalan ammattitutkinto (2)
- Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja (2)
- Muistihoitaja (EAT) (2)
- Myynnin ja markkinoinnin ammattilainen (2)
- Ohjelmistokehittäjä (2)
- Palvelulogistiikan ammattitutkinto (2)
- Palvelulogistiikkatyöntekijä (2)
- Parturi (2)
- Pedagogisen toimintakulttuurin toteuttaminen varhaiskasvatuksessa (2)
- Putkiasentaja (AT) ja Lämmityslaiteasentaja (AT) (2)
- Ravintolakokki (2)
- Reitistöjen suunnittelu ja rakentaminen (2)
- Saattohoitaja (EAT) (2)
- Seksuaalikasvattaja (2)
- Seksuaalineuvoja (2)
- Seksuaalisuuden perusteet (2)
- Sihteeri ja assistentti (2)
- Suunnitteluassistentti (2)
- Suurtalouskokki (2)
- Talonrakennusalan ammattitutkinto (2)
- Taloushallinnon ammattilainen (AT) (2)
- Tarjoilija (AT) (2)
- Tekninen kiinteistönhoitaja (2)
- Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto (2)
- Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto (2)
- Tuotantotekniikan ammattitutkinto (2)
- Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto (2)
- Varastonhoitaja (2)
- Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja ja Autonkuljettaja (2)
- Ajoneuvoasentaja (1)
- Hitsaajan pätevyyskokeet (1)
- Kuorma-autonkuljettaja (1)
- Lämmityslaiteasentaja (AT) (1)
- Maatalouskonehuoltaja (1)
- Maatalouslomittaja (1)
- Maatilatyöntekijä (1)
- Metsäpalveluyrittäjä (1)
- Metsätalousyrittäjä (1)
- Metsuri (AT) (1)
- Onnistunut etätyö -onlineverkko (1)
- Pienkonekorjaaja (1)
- Puistopuutarhuri ja Viheraluerakentaja (1)
- Putkiasentaja (AT) (1)
- Sähkötyöturvallisuus (1)
- Taimikonhoito (1)
- Tutkinto valmiiksi: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (1)
- Työnjohtaja (1)
- Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja (1)
- Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja (1)