10 tulosta

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Kokki ja Tarjoilija

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää toimintakykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Alalla työskentely edellyttää reipasta, oma-aloitteista ja positiivista asennetta sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ja eri-ikäisten asiakkaiden kanssa. Tätä työtä tehdään omalla persoonalla.

Kosmetologi

Koulutus on tarkoitettu kasvatus- ja ohjausalalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa ammattitutkinnon.

Hakijoilta edellytetään alan työpaikka, valmiuksia itsenäiseen opiskeluun ja tiedonhankintaan sekä työkokemusta alalta.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, Hyvinkää, 16.11.2022

Koulutus on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille TE-toimiston tai kuntakokeilun työnhakija-asiakkaille, jotka ovat suuntautumassa kokin tai tarjoilijan tehtäviin.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Koulutuksen teoriajaksojen aikana annetaan tukea suomen kielen taidon vahvistamiseksi S2 -opetuksella (n. 6 h/ viikko). Tuen tarve tarkennetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa (hoks).

Tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta, kokki tai tarjoilija.
Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola-ja catering-alan perusammattitaitoa vaativissa tehtävissä; esimerkiksi työntekijänä erityyppisissä henkilöstöravintoloissa, ammattikeittiöissä, ravitsemisliikkeissä sekä kahvila- ravintoloissa ruoanvalmistus-, tarjoilu- ja myyntitehtävissä.

Koulutukseen hakeutuvalle on eduksi alan työkokemus.

Kokki ja Tarjoilija, Hyvinkää, 12.9.2022

Aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan yhteisessä koulutusprosessissa yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa ja opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä alan työtehtäviin.

Tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki tai tarjoilija).

Koulutuksen suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä, palvella suomalaisia ja ulkomaalaisia asiakkaita, toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, toimia laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Koulutuksen suorittanut voi toimia työntekijänä erityyppisissä ravitsemusliikkeissä niin ruuanvalmistus- kuin tarjoilutehtävissä.

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Tarjoilija, Hyvinkää, 4.8.2022

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.

Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

Tarjoilija, Riihimäki,

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.

Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

Tarjoilija, Hyvinkää, 12.9.2022

Koulutus on tarkoitettu henkilölle, joka on kiinnostunut kehon hyvinvoinnista, on sosiaalinen, empaattinen ja myyntihenkinen ja haluaa työskennellä asiakkaiden parissa. Hänellä on luontainen taipumus antaa asiakkaille vinkkejä kehon hyvinvointiin ja alan tuotteisiin liittyen. Yrittäjähenkisyys on plussaa.

Kosmetologi, Riihimäki, 7.8.2023
Sisältöön liittyvät koulutuskategoriat