Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.
IT-tukihenkilö tarvitsee kiinnostusta tietotekniikkaan ja pitkäjänteisyyttä ongelmanratkaisutilanteisiin. Tekniikan kehittyessä koko ajan IT-tukihenkilön tulee olla valmis kouluttamaan itseään jatkuvasti. IT-tukihenkilön pitää pystyä myös priorisoimaan työtänsä sekä pystyä toimimaan paineen alla.
Ohjelmistokehittäjän ammatin kulmakiviä ovat kiinnostus jatkuvasti kehittyvää alaa kohtaan, pitkäjänteisyys sekä ongelmanratkaisu- ja tiimityötaidot. Nopeasti kehittyvät tieto- ja viestintätekniikan laitteet ja järjestelmät tarvitsevat muutoksiin kykeneviä, monipuoliseen työskentelyyn kykeneviä käyttäjiä ja ylläpitäjiä.
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää toimintakykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.
Koulutus on tarkoitettu kasvatus- ja ohjausalalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa ammattitutkinnon.
Hakijoilta edellytetään alan työpaikka, valmiuksia itsenäiseen opiskeluun ja tiedonhankintaan sekä työkokemusta alalta.
Koulutus on tarkoitettu kasvatus- ja ohjausalalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa ammattitutkinnon.
Hakijoilta edellytetään alan työpaikka, valmiuksia itsenäiseen opiskeluun ja tiedonhankintaan sekä työkokemusta alalta.
Koulutus on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille TE-toimiston tai kuntakokeilun työnhakija-asiakkaille, jotka ovat suuntautumassa kokin tai tarjoilijan tehtäviin.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Koulutuksen teoriajaksojen aikana annetaan tukea suomen kielen taidon vahvistamiseksi S2 -opetuksella (n. 6 h/ viikko). Tuen tarve tarkennetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa (hoks).
Tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta, kokki tai tarjoilija.
Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola-ja catering-alan perusammattitaitoa vaativissa tehtävissä; esimerkiksi työntekijänä erityyppisissä henkilöstöravintoloissa, ammattikeittiöissä, ravitsemisliikkeissä sekä kahvila- ravintoloissa ruoanvalmistus-, tarjoilu- ja myyntitehtävissä.
Koulutukseen hakeutuvalle on eduksi alan työkokemus.
Kouluttaudu ICT-alan osaajaksi!
Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suuntautumassa tieto- ja viestintätekniikan alalle ja haluavat vakiinnuttaa paikkansa ICT-alan vaativissa ja monipuolisissa tehtävissä. Tutkinto soveltuu myös henkilöille, jotka ovat suunnittelemassa alanvaihtoa tai kaipaavat osaamisen täydentämistä ja päivittämissä toimintaympäristön nopeissa muutoksissa.
IT-tukihenkilö toimii nykyaikaisten tietotekniikan laitteiden, ohjelmistojen ja verkkojen asennus-, ylläpito-, huolto- ja tukitehtävissä yrityksissä ja organisaatioissa, esim. rakentaa ja korjaa tietokoneita. Työssä tarvitaan oma-aloitteisuutta, ongelmanratkaisukykyä ja palveluhenkisyyttä.
Ohjelmistokehittäjä suunnittelee, ohjelmoi, testaa ja dokumentoi ohjelmistoja, esim. pelejä ja verkkosivuja. Hän toimii ohjelmistokehitystiimin jäsenenä työskennellen asiakaslähtöisesti. Työssä tarvitaan oma-aloitteisuutta, ongelmanratkaisu- ja yhteistyötaitoja.
Aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan yhteisessä koulutusprosessissa yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa ja opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.
Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä alan työtehtäviin.
Tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki tai tarjoilija).
Koulutuksen suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä, palvella suomalaisia ja ulkomaalaisia asiakkaita, toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, toimia laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Koulutuksen suorittanut voi toimia työntekijänä erityyppisissä ravitsemusliikkeissä niin ruuanvalmistus- kuin tarjoilutehtävissä.
Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
- (-) Kokki ja Tarjoilija (5)
- (-) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto (3)
- (-) IT-tukihenkilö ja Ohjelmistokehittäjä (2)
- Muovialan koulutukset (14)
- Asiakkuus- ja myyntiosaamisen kehittäminen (13)
- Enemmän liiketoimintaosaamista (13)
- Hyvinvoiva, innostunut ja osaava työyhteisö (13)
- Minä esihenkilönä (12)
- Väliaikaisen vartijan koulutukset (12)
- Vartijan koulutukset (12)
- Laitoshuoltaja, Kodinhuoltaja (AT) ja Toimitilahuoltaja (AT) (8)
- Anniskelu (7)
- Hygieniapassi (7)
- Ensiapu (6)
- Kiinteistönhoitaja (6)
- Kokki (6)
- Koneistaja ja Levyseppähitsaaja (6)
- Merkonomi (6)
- Tarjoilija (6)
- Tulityökortti (6)
- Työturvallisuuskortti (6)
- Kasvinsuojelu (5)
- Kaasusumuttimen käyttö (4)
- Kodinhuoltaja (AT) (4)
- Lähihoitaja ja tutkinnot osat (4)
- Laitoshuoltaja (4)
- Näytteenotto ja asiakaspalvelu (4)
- Putkiasentaja (4)
- Sahan käyttö ja huolto (4)
- Talonrakentaja (4)
- Teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus (4)
- Toimitilahuoltaja (AT) (4)
- Turvallisuusalan ammattilainen (4)
- Työyhteisön kehittäjä (4)
- Artesaani (3)
- Baarimestari ja Tarjoilija (AT) (3)
- Dieettikokki (3)
- Isännöinti (3)
- Lähihoitaja (3)
- Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö (3)
- Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto (3)
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto (3)
- Ravintola- ja Suurtalouskokki (3)
- Tekninen kiinteistönhoitaja ja Kiinteistönhoitaja (AT) (3)
- Turvallisuusvalvoja (3)
- Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto (3)
- Vanhustyön erikoisammattitutkinto (3)
- Yrittäjyyden ammattitutkinto (3)
- Arboristi (2)
- Baarimestari (2)
- Eläintenhoitaja (2)
- Erä- ja luonto-opas (2)
- Järjestyksenvalvojan peruskurssi (2)
- Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (2)
- Kaukolämpöasentaja (2)
- Kaukolämpömestari (2)
- Kehotunne varhaiskasvatuksessa (2)
- Kiinteistönhoitaja (AT) (2)
- Kiinteistönvälittäjä (2)
- Koneistaja (2)
- Kosmetologi (2)
- Lähiesimiestyön ammattitutkinto (2)
- Levyseppähitsaaja (2)
- Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (2)
- Luonto-ohjaaja (2)
- Maaseutuyrittäjä (2)
- Maatalousalan ammattitutkinto (2)
- Matkailupalvelujen ammattitutkinto (2)
- Matkailupalvelujen tuottaja (2)
- Mediapalvelujen toteuttaja (2)
- Metsäalan ammattitutkinto (2)
- Muistihoitaja (EAT) (2)
- Myynnin ja markkinoinnin ammattilainen (2)
- Palvelulogistiikkatyöntekijä (2)
- Putkiasentaja (AT) ja Lämmityslaiteasentaja (AT) (2)
- Puutarhuri (2)
- Ravintolakokki (2)
- Reitistöjen suunnittelu ja rakentaminen (2)
- Saattohoitaja (EAT) (2)
- Sähköasentaja tai automaatioasentaja (2)
- Seksuaalikasvattaja (2)
- Seksuaalineuvoja (2)
- Seksuaalisuuden perusteet (2)
- Sihteeri ja assistentti (2)
- Suunnitteluassistentti ja tutkinnon osat (2)
- Suurtalouskokki (2)
- Talonrakennusalan ammattitutkinto (2)
- Taloushallinnon ammattilainen (AT) (2)
- Tarjoilija (AT) (2)
- Tekninen kiinteistönhoitaja (2)
- Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto (2)
- Toimitilahuoltaja (2)
- Toimitilahuoltaja ja Kodinhuoltaja (2)
- Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto (2)
- Tuotantotekniikan ammattitutkinto (2)
- Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto (2)
- Varastonhoitaja (2)
- Vastaanottovirkailija (2)
- Vastaanottovirkailija ja Matkailupalvelujen tuottaja (2)
- Ympäristönhoitaja (2)
- Ajoneuvoasentaja (1)
- Automekaanikko ja Diagnoosimekaanikko (1)
- Diagnoosimekaanikko (1)
- Eläintenkuljettajan ja -hoitajan pätevyys (1)
- Hitsaajan pätevyyskokeet (1)
- Hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon osat (1)
- IT-tukihenkilö (1)
- Kokemusasiantuntija (1)
- Koulutukset maahanmuuttajille (1)
- Kuorma-autonkuljettaja (1)
- Kuvallisen ilmaisun toteuttaja (1)
- Lämmityslaiteasentaja (AT) (1)
- Luonnontuoteneuvoja tai Luonnontuotejalostaja (1)
- Luontoperustaiset hyvinvointipalvelut - Green Care (1)
- Maalari (1)
- Maatalouskonehuoltaja (1)
- Maatalouslomittaja (1)
- Maatilatyöntekijä (1)
- Metsäpalveluyrittäjä (1)
- Metsätalousyrittäjä (1)
- Metsuri (AT) (1)
- Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja (1)
- MS Office-koulutukset (1)
- Ohjelmistokehittäjä (1)
- Onnistunut etätyö -onlineverkko (1)
- Palvelulogistiikan ammattitutkinto (1)
- Parturi ja kampaaja (1)
- Pedagogisen toimintakulttuurin toteuttaminen varhaiskasvatuksessa (1)
- Pienkonekorjaaja (1)
- Puistopuutarhuri ja Viheraluerakentaja (1)
- Putkiasentaja (AT) (1)
- Sähköasentaja (1)
- Sähkötyöturvallisuus (1)
- Taimikonhoito (1)
- Tutkinto valmiiksi: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (1)
- TUVA-koulutus (1)
- Työnjohtaja (1)
- VALMA-koulutus (1)
- Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja (1)
- Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja ja Autonkuljettaja (1)