17 tulosta

Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä matkailualan työtehtäviin.

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

SELKOSUOMEKSI

Koulutus sopii sinulle, jos

  • sinä opit helposti vieraita kieliä
  • sinä olet hyvä organisoimaan asioita
  • sinä pystyt tekemään töitä, vaikka sinulla on paljon töitä samaan aikaan
  • sinä pystyt tekemään töitä muiden ihmisten kanssa
  • sinä olet hyvä asiakaspalvelija.

Sinulla ei tarvitse olla työpaikkaa tai harjoittelupaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on ammattiin liittyvä työpaikka, sinun on helpompi päästä kouluun. 

Vastaanottovirkailija ja Matkailupalvelujen tuottaja

Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat alalla esihenkilöinä. Hyvällä esihenkilöllä on vankka ammattitaito, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia esihenkilötehtävissä.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö

Alalla vaaditaan hyviä vuorovaikutustaitoja, talousosaamista ja tehokkuusajattelua. Lisäksi edellytetään kokonaisuuden hallinnantaitoja.

Palvelulogistiikan ammattitutkinto

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat majoitus-, ravintola- tai suurtalousalalla esimiestehtävissä (työhön osallistuva esimies, vuoroesimies, keittiömestari, hovimestari, ruokapalveluesimies, asiakaspalveluvastaava, yksikön päällikkö jne. tai esimiehen sijaisena), ja joilta puuttuu esimieheltä vaadittava tutkinto tai jotka aikovat hakeutua esimiestehtäviin.

Koulutukseen hakijoilta edellytetään soveltuvaa alan koulutusta, kuten perustutkintoa tai
ammattitutkintoa sekä kahden–kolmen vuoden työkokemusta erilaisista alan työtehtävistä ja sitoutumista näyttöjen suorittamiseen työn ohessa. Ilman alan koulutusta edellytetään vähintään viiden vuoden työkokemusta.

Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa tutkinto työn ohessa.

Tutkinnossa vaadittava esimiesosaaminen osoitetaan omalla työpaikalla näytöillä. Siltä osin kuin tutknnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena omalla työpaikalla. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oman työpaikkansa suostumus oppisopimuksen tekemiseksi.

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen taustatietolomake kohdasta Oppisopimus.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö, Hyvinkää, 11.3.2024

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat majoitus-, ravintola- tai suurtalousalalla esimiestehtävissä (työhön osallistuva esimies, vuoroesimies, keittiömestari, hovimestari, ruokapalveluesimies, asiakaspalveluvastaava, yksikön päällikkö jne. tai esimiehen sijaisena), ja joilta puuttuu esimieheltä vaadittava tutkinto tai jotka aikovat hakeutua esimiestehtäviin.

Koulutukseen hakijoilta edellytetään soveltuvaa alan koulutusta, kuten perustutkintoa tai
ammattitutkintoa sekä kahden–kolmen vuoden työkokemusta erilaisista alan työtehtävistä ja sitoutumista näyttöjen suorittamiseen työn ohessa. Ilman alan koulutusta edellytetään vähintään viiden vuoden työkokemusta.

Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa tutkinto työn ohessa.

Tutkinnossa vaadittava esimiesosaaminen osoitetaan omalla työpaikalla näytöillä. Siltä osin kuin tutknnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena omalla työpaikalla. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oman työpaikkansa suostumus oppisopimuksen tekemiseksi. Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen taustatietolomake kohdasta Oppisopimus.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö, Hyvinkää, 16.9.2024

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat majoitus-, ravintola- tai suurtalousalalla esimiestehtävissä (työhön osallistuva esimies, vuoroesimies, keittiömestari, hovimestari, ruokapalveluesimies, asiakaspalveluvastaava, yksikön päällikkö jne. tai esimiehen sijaisena), ja joilta puuttuu esimieheltä vaadittava tutkinto tai jotka aikovat hakeutua esimiestehtäviin.

Koulutukseen hakijoilta edellytetään soveltuvaa alan koulutusta, kuten perustutkintoa tai ammattitutkintoa sekä kahden-kolmen vuoden työkokemusta erilaisista alan työtehtävistä ja sitoutumista näyttöjen suorittamiseen työn ohessa. Ilman alan koulutusta edellytetään vähintään viiden vuoden työkokemusta. Hakijalla tulee olla alan työpaikka jo hakiessa.

Koulutus suoritetaan oppisopimuskoulutuksena omalla työpaikalla. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oman työpaikkansa suostumus oppisopimuksen tekemiseksi. Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan täyttämällä oppisopimuksen sähköinen hakulomake kohdasta oppisopimus.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö, Hyvinkää,

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon. Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä olet kiinnostunut valmistamaan ruokaa.
  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä haluat tehdä töitä ravintolassa tarjoilijana.

Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.

Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.

Tarjoilija, Hyvinkää, 16.9.2024

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.

Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä olet kiinnostunut valmistamaan ruokaa.
  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä haluat tehdä töitä ravintolassa tarjoilijana.
  • Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.
  • Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.
Tarjoilija, Riihimäki, 8.4.2024

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.

Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä olet kiinnostunut valmistamaan ruokaa.
  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä haluat tehdä töitä ravintolassa tarjoilijana.
  • Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.
  • Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.
Tarjoilija, Riihimäki, 5.8.2024

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.

Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.

Tarjoilija, Hyvinkää,

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

  • Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.
  • Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.
Tarjoilija, Riihimäki,

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä alalla jo työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon.

Opiskelijaksi oppisopimuksella hakeutuvalla tulee olla voimassa oleva työsuhde alan toimipaikaan tai olet saamassa uuden työpaikan (työaika keskimäärin vähintään 25 h/vko), jonka kanssa oppisopimus solmitaan. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oppisopimuskoulutukseen oman toimipaikkansa suostumus sopimuksen tekemiseksi. Alan työkokemus katsotaan hakijalle eduksi.

Jos näytät osaamisesi ilman valmistavaa koulutusta, oppisopimusta ei solmita.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan tarvittaessa hakeutumisen yhteydessä kielitestiin.

SELKOSUOMEKSI

  • Jos sinulla on työpaikka tai olet yrittäjä, sinulle tehdään oppisopimus.
  • Oppisopimus tarkoittaa sitä, että sinä teet työtä työpaikalla ja käyt välillä koulussa. Sinä saat työstä palkkaa. Oppisopimuksella voit suorittaa koko tutkinnon tai vaikka yhden tutkinnon osan.

    Oppisopimus koulutus on tarkoitettu henkilölle,
    joka on jo töissä ravintolassa, kahvilassa tai suurkeittiössä
    jonka työnantaja suostuu tekemään oppisopimuksen.

  • Sinun pitää osasta suomen kieltä jonkin verran.

    Jos sinun äidinkieli on jokin muu kieli kuin suomi, sinä joudut suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä, että sinä puhut jotain muuta kieltä kuin suomea.

Tarjoilija, ,

Aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan yhteisessä koulutusprosessissa yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa ja opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä alan työtehtäviin.

Tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki tai tarjoilija).

Koulutuksen suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä, palvella suomalaisia ja ulkomaalaisia asiakkaita, toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, toimia laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Koulutuksen suorittanut voi toimia työntekijänä erityyppisissä ravitsemusliikkeissä niin ruuanvalmistus- kuin tarjoilutehtävissä.

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Tarjoilija, Hyvinkää, 5.8.2024
Sisältöön liittyvät koulutuskategoriat