19 tulosta

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

SELKOSUOMEKSI

Koulutus sopii sinulle, jos

  • sinä pystyt tekemään töitä itsenäisesti
  • sinä opit helposti vieraita kieliä
  • sinä olet hyvä organisoimaan töitä
  • sinä pystyt tekemään töitä, vaikka sinulla on paljon töitä samaan aikaan
  • sinä pystyt tekemään töitä muiden ihmisten kanssa
  • sinä olet hyvä asiakaspalvelija.
Kokki ja Tarjoilija

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Hygieniapassi

Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat alalla esihenkilöinä. Hyvällä esihenkilöllä on vankka ammattitaito, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia esihenkilötehtävissä.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat majoitus-, ravintola- tai suurtalousalalla esimiestehtävissä (työhön osallistuva esimies, vuoroesimies, keittiömestari, hovimestari, ruokapalveluesimies, asiakaspalveluvastaava, yksikön päällikkö jne. tai esimiehen sijaisena), ja joilta puuttuu esimieheltä vaadittava tutkinto tai jotka aikovat hakeutua esimiestehtäviin.

Koulutukseen hakijoilta edellytetään soveltuvaa alan koulutusta, kuten perustutkintoa tai
ammattitutkintoa sekä kahden–kolmen vuoden työkokemusta erilaisista alan työtehtävistä ja sitoutumista näyttöjen suorittamiseen työn ohessa. Ilman alan koulutusta edellytetään vähintään viiden vuoden työkokemusta.

Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa tutkinto työn ohessa.

Tutkinnossa vaadittava esimiesosaaminen osoitetaan omalla työpaikalla näytöillä. Siltä osin kuin tutknnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena omalla työpaikalla. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oman työpaikkansa suostumus oppisopimuksen tekemiseksi. Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen taustatietolomake kohdasta Oppisopimus.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö, Hyvinkää, 16.9.2024

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat majoitus-, ravintola- tai suurtalousalalla esimiestehtävissä (työhön osallistuva esimies, vuoroesimies, keittiömestari, hovimestari, ruokapalveluesimies, asiakaspalveluvastaava, yksikön päällikkö jne. tai esimiehen sijaisena), ja joilta puuttuu esimieheltä vaadittava tutkinto tai jotka aikovat hakeutua esimiestehtäviin.

Koulutukseen hakijoilta edellytetään soveltuvaa alan koulutusta, kuten perustutkintoa tai ammattitutkintoa sekä kahden-kolmen vuoden työkokemusta erilaisista alan työtehtävistä ja sitoutumista näyttöjen suorittamiseen työn ohessa. Ilman alan koulutusta edellytetään vähintään viiden vuoden työkokemusta. Hakijalla tulee olla alan työpaikka jo hakiessa.

Koulutus suoritetaan oppisopimuskoulutuksena omalla työpaikalla. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oman työpaikkansa suostumus oppisopimuksen tekemiseksi. Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan täyttämällä oppisopimuksen sähköinen hakulomake kohdasta oppisopimus.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö, Hyvinkää,

Työntekijä tarvitsee hygieniaosaamis-todistuksen, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Elintarvikealan tutkinto- tai koulutustodistus ei korvaa hygieniapassia, vaan hygieniapassi tulee hankkia erikseen suorittalla hygieniapassitesti hyväksytysti.

Hygieniapassi, Hyvinkää, 15.5.2024

Työntekijä tarvitsee hygieniaosaamis-todistuksen, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Elintarvikealan tutkinto- tai koulutustodistus ei korvaa hygieniapassia, vaan hygieniapassi tulee hankkia erikseen suorittamalla hygieniapassitesti hyväksytysti.

Hygieniapassi, Hyvinkää, 5.6.2024

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Elintarvikealan tutkinto- tai koulutustodistus ei korvaa hygieniapassia, vaan hygieniapassi tulee hankkia erikseen suorittamalla hygieniapassitesti hyväksytysti.

Hygieniapassi, Hyvinkää, 4.9.2024

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Elintarvikealan tutkinto- tai koulutustodistus ei korvaa hygieniapassia, vaan hygieniapassi tulee hankkia erikseen suorittamalla hygieniapassitesti hyväksytysti.

Hygieniapassi, Hyvinkää, 23.10.2024

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Elintarvikealan tutkinto- tai koulutustodistus ei korvaa hygieniapassia, vaan hygieniapassi tulee hankkia erikseen suorittamalla hygieniapassitesti hyväksytysti.

Hygieniapassi, Hyvinkää, 27.11.2024

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Elintarvikealan tutkinto- tai koulutustodistus ei korvaa hygieniapassia, vaan hygieniapassi tulee hankkia erikseen suorittamalla hygieniapassitesti hyväksytysti.

Hygieniapassi, Riihimäki, 18.9.2024

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Elintarvikealan tutkinto- tai koulutustodistus ei korvaa hygieniapassia, vaan hygieniapassi tulee hankkia erikseen suorittamalla hygieniapassitesti hyväksytysti.

Hygieniapassi, Riihimäki, 13.11.2024

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.

Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä olet kiinnostunut valmistamaan ruokaa.
  • Koulutus sopii sinulle, jos sinä haluat tehdä töitä ravintolassa tarjoilijana.
  • Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.
  • Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.
Tarjoilija, Riihimäki, 19.8.2024

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.

Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.

Tarjoilija, Hyvinkää,
Sisältöön liittyvät koulutuskategoriat