Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.
Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka tekevät metsässä taimikonhoitotöitä ja haluavat oppia tehokkaan, ergonomisen ja turvallisen työskentelytekniikan. Koulutus soveltuu hyvin myös henkilöille, jotka haluavat päivittää aiemmat tietonsa ja taitonsa taimikonhoidon perusteissa sekä käytännön työtekniikassa uusimpien työvälineiden kanssa.
Työ edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa, oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja palveluhenkisyyttä.
Koulutus on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille TE-toimiston tai kuntakokeilun työnhakija-asiakkaille, jotka ovat suuntautumassa kokin tai tarjoilijan tehtäviin.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Koulutuksen teoriajaksojen aikana annetaan tukea suomen kielen taidon vahvistamiseksi S2 -opetuksella (n. 6 h/ viikko). Tuen tarve tarkennetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa (hoks).
Tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta, kokki tai tarjoilija.
Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola-ja catering-alan perusammattitaitoa vaativissa tehtävissä; esimerkiksi työntekijänä erityyppisissä henkilöstöravintoloissa, ammattikeittiöissä, ravitsemisliikkeissä sekä kahvila- ravintoloissa ruoanvalmistus-, tarjoilu- ja myyntitehtävissä.
Koulutukseen hakeutuvalle on eduksi alan työkokemus.
Koulutus sopii puhdistus- ja kiinteistöpalvelualasta kiinnostuneille tai jo alalla työskenteleville.
Koulutus sopii puhtaus- ja kiinteistöpalvelualasta kiinnostuneille tai jo alalla työskenteleville.
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä alalla jo työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon.
Opiskelijaksi oppisopimuksella hakeutuvalla tulee olla voimassa oleva työsuhde alan toimipaikaan tai olet saamassa uuden työpaikan (työaika keskimäärin vähintään 25 h/vko), jonka kanssa oppisopimus solmitaan. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oppisopimuskoulutukseen oman toimipaikkansa suostumus sopimuksen tekemiseksi. Alan työkokemus katsotaan hakijalle eduksi.
Jos näytät osaamisesi ilman valmistavaa koulutusta, oppisopimusta ei solmita.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan tarvittaessa hakeutumisen yhteydessä kielitestiin.
Aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan yhteisessä koulutusprosessissa yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa ja opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.
Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä alan työtehtäviin.
Tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki tai tarjoilija).
Koulutuksen suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä, palvella suomalaisia ja ulkomaalaisia asiakkaita, toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, toimia laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Koulutuksen suorittanut voi toimia työntekijänä erityyppisissä ravitsemusliikkeissä niin ruuanvalmistus- kuin tarjoilutehtävissä.
Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa alan perustutkinnon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
- (-) Kokki ja Tarjoilija (8)
- (-) Toimitilahuoltaja ja Kodinhuoltaja (3)
- (-) Taimikonhoito (1)
- Muovialan koulutukset (14)
- Asiakkuus- ja myyntiosaamisen kehittäminen (13)
- Enemmän liiketoimintaosaamista (13)
- Hyvinvoiva, innostunut ja osaava työyhteisö (13)
- Minä esihenkilönä (12)
- Koneistaja ja Levyseppähitsaaja (10)
- Väliaikaisen vartijan koulutukset (9)
- Vartijan koulutukset (9)
- Laitoshuoltaja, Kodinhuoltaja (AT) ja Toimitilahuoltaja (AT) (8)
- Anniskelu (7)
- Hygieniapassi (7)
- Kiinteistönhoitaja (7)
- Ensiapu (6)
- Kokki (6)
- Tarjoilija (6)
- Tulityökortti (6)
- Työturvallisuuskortti (6)
- Kasvinsuojelu (5)
- Lähihoitaja ja tutkinnot osat (5)
- Isännöinti (4)
- Kaasusumuttimen käyttö (4)
- Kodinhuoltaja (AT) (4)
- Laitoshuoltaja (4)
- Merkonomi (4)
- Sahan käyttö ja huolto (4)
- Talonrakentaja (4)
- Teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus (4)
- Toimitilahuoltaja (AT) (4)
- Turvallisuusalan ammattilainen (4)
- TUVA-koulutus (4)
- Työyhteisön kehittäjä (4)
- Artesaani (3)
- Baarimestari ja Tarjoilija (AT) (3)
- Dieettikokki (3)
- Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto (3)
- Lähihoitaja (3)
- Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyö (3)
- Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto (3)
- Näytteenotto ja asiakaspalvelu (3)
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto (3)
- Putkiasentaja (3)
- Ravintola- ja Suurtalouskokki (3)
- Tekninen kiinteistönhoitaja ja Kiinteistönhoitaja (AT) (3)
- Turvallisuusvalvoja (3)
- Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto (3)
- Vastaanottovirkailija ja Matkailupalvelujen tuottaja (3)
- Yrittäjyyden ammattitutkinto (3)
- Arboristi (2)
- Baarimestari (2)
- Eläintenhoitaja (2)
- Erä- ja luonto-opas (2)
- Hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon osat (2)
- IT-tukihenkilö ja Ohjelmistokehittäjä (2)
- Järjestyksenvalvojan peruskurssi (2)
- Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (2)
- Kaukolämpöasentaja (2)
- Kaukolämpömestari (2)
- Kehotunne varhaiskasvatuksessa (2)
- Kiinteistönhoitaja (AT) (2)
- Kiinteistönvälittäjä (2)
- Kokemusasiantuntija (2)
- Koneistaja (2)
- Kosmetologi (2)
- Lähiesimiestyön ammattitutkinto (2)
- Levyseppähitsaaja (2)
- Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (2)
- Luonto-ohjaaja (2)
- Maaseutuyrittäjä (2)
- Maatalousalan ammattitutkinto (2)
- Matkailupalvelujen ammattitutkinto (2)
- Matkailupalvelujen tuottaja (2)
- Metsäalan ammattitutkinto (2)
- Myynnin ja markkinoinnin ammattilainen (2)
- Palvelulogistiikan ammattitutkinto (2)
- Putkiasentaja (AT) ja Lämmityslaiteasentaja (AT) (2)
- Puutarhuri (2)
- Ravintolakokki (2)
- Reitistöjen suunnittelu ja rakentaminen (2)
- Seksuaalineuvoja (2)
- Seksuaalisuuden perusteet (2)
- Sihteeri ja assistentti (2)
- Suunnitteluassistentti ja tutkinnon osat (2)
- Suurtalouskokki (2)
- Talonrakennusalan ammattitutkinto (2)
- Taloushallinnon ammattilainen (AT) (2)
- Tarjoilija (AT) (2)
- Tekninen kiinteistönhoitaja (2)
- Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto (2)
- Toimitilahuoltaja (2)
- Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto (2)
- Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto (2)
- Varastonhoitaja (2)
- Vastaanottovirkailija (2)
- Ympäristönhoitaja (2)
- Ajoneuvoasentaja (1)
- Automekaanikko ja Diagnoosimekaanikko (1)
- Eläintenkuljettajan ja -hoitajan pätevyys (1)
- Hitsaajan pätevyyskokeet (1)
- IT-tukihenkilö (1)
- Koulutukset maahanmuuttajille (1)
- Kuorma-autonkuljettaja (1)
- Kuvallisen ilmaisun toteuttaja (1)
- Lämmityslaiteasentaja (AT) (1)
- Luonnontuoteneuvoja tai Luonnontuotejalostaja (1)
- Luontoperustaiset hyvinvointipalvelut - Green Care (1)
- Maalari (1)
- Maatalouskonehuoltaja (1)
- Maatalouslomittaja (1)
- Maatilatyöntekijä (1)
- Mediapalvelujen toteuttaja (1)
- Metsäpalveluyrittäjä (1)
- Metsätalousyrittäjä (1)
- Metsuri (AT) (1)
- Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja (1)
- MS Office-koulutukset (1)
- Ohjelmistokehittäjä (1)
- Onnistunut etätyö -onlineverkko (1)
- Palvelulogistiikkatyöntekijä (1)
- Parturi ja kampaaja (1)
- Pedagogisen toimintakulttuurin toteuttaminen varhaiskasvatuksessa (1)
- Pienkonekorjaaja (1)
- Puistopuutarhuri ja Viheraluerakentaja (1)
- Putkiasentaja (AT) (1)
- Sähköasentaja tai automaatioasentaja (1)
- Sähkötyöturvallisuus (1)
- Seksuaalikasvattaja (1)
- Tuotantotekniikan ammattitutkinto (1)
- Tutkinto valmiiksi: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (1)
- Työnjohtaja (1)
- Vanhustyön erikoisammattitutkinto (1)
- Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja (1)
- Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja ja Autonkuljettaja (1)