19 tulosta

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Kokki ja Tarjoilija

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka tekevät metsässä taimikonhoitotöitä ja haluavat oppia tehokkaan, ergonomisen ja turvallisen työskentelytekniikan. Koulutus soveltuu hyvin myös henkilöille, jotka haluavat päivittää aiemmat tietonsa ja taitonsa taimikonhoidon perusteissa sekä käytännön työtekniikassa uusimpien työvälineiden kanssa.

Taimikonhoito

Koneistaja tekee pääosin tiimityötä, joten yhteistyötaidot ovat tarpeen. Koneistaja työskentelee usein projekteissa, joissa on mukana eri alojen ammattilaisia. Työ koneistajana kysyy kädentaitoja, oma-aloitteisuutta, tarkkuutta ja huolellisuutta.

Levyseppähitsaajan työ kysyy kädentaitoja, oma-aloitteisuutta ja kykyä omaksua paljon tietoa. Levyseppähitsaaja tekee usein tiimityötä, joten yhteistyötaidot ovat tarpeen.

Koneistaja ja Levyseppähitsaaja

Turvallisuusvalvojalta kysytään vastuullisuutta, luotettavuutta, kekseliäisyyttä ja kykyä ennakoida tilanteita. Ammattilaisen tulee hallita teknisiä välineitä, laitteita ja tietotekniikkaa. Monissa turvallisuusalan työtehtävissä edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja henkistä tasapainoa sekä rikosoikeudellisesti nuhteetonta taustaa.

Turvallisuusvalvoja

Tutkinnon kohderyhmänä ovat kone- ja tuotantotekniikan ammattia uutena ammattina tai ilman alan aikaisempaa koulutusta olevat henkilöt, jotka haluavat suorittaa tutkinnon osan tai osia.

Koneistaja ja Levyseppähitsaaja, Hyvinkää,

Tutkinnon kohderyhmänä ovat kone- ja tuotantotekniikan ammattia uutena ammattina tai ilman alan aikaisempaa koulutusta olevat henkilöt, jotka haluavat suorittaa tutkinnon osan tai osia.

Koneistaja ja Levyseppähitsaaja, Riihimäki,

Peruskoulutus-opinnot on suunnattu TE-toimiston ja kuntakokeilun työnhakija-asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita CNC-koneen käyttämisestä ja koneistuksesta.
Hakijalle on eduksi aikaisempi alan kokemus, mutta se ei ole välttämätöntä.

Tavoitteena on hankkia kone- ja tuotantotekniikan alan yleistä osaamista sekä käyttämään CNC-ohjattua sorvia/työstökeskusta, ja löytää koulutuksen aikana työssäoppimispaikka alan yrityksessä.

Opiskelupaikkoja 8.

Koneistaja ja Levyseppähitsaaja, Hyvinkää, 4.8.2022

Täydennyskoulutus on suunnattu TE-toimiston ja kuntakokeilun työnhakija-asiakkaille, joilla on kokemusta hitsauksesta tai koneistuksesta ja tarvitsevat päivitystä nykyiseen osaamiseen.

Hitsaus: tavoitteena päivittää hitsaustaitoja ja suorittaa jokin hitsauspätevyyskoe. Opiskelun aikana suoritetaan kone- tuotantotekniikan perustutkinnosta yksi tutkinnon osa.

Koneistus: tavoitteena päivittää koneistuksen osaamista, erityisesti CNC-sorvauksessa/-jyrsinnässä. Opiskelun aikana suoritetaan kone- tuotantotekniikan perustutkinnosta 1-2 tutkinnon osaa.

Koulutuksen aikana on tavoitteena löytää työssäoppimispaikka alan yrityksessä.

Opiskelupaikkoja 5.

Koneistaja ja Levyseppähitsaaja, Hyvinkää, 19.9.2022

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita CNC-koneen käyttämisestä ja koneistuksesta. Aikaisempaa kokemusta koneistuksesta ei tarvita, mutta se on eduksi.

Koulutuksen tavoitteena on oppia kone- ja tuotantotekniikan alan yleistä osaamista sekä käyttämään CNC-ohjattua sorvia/työstökeskusta. Koulutuksen aikana on tavoitteena löytää työssäoppimispaikka alan yrityksessä.

Opiskelupaikkoja 5.

Koneistaja ja Levyseppähitsaaja, Riihimäki, 19.9.2022

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston ja kuntakokeilujen maahanmuuttajataustaiset työnhakija-asiakkaat, jotka ovat kiinnostuneet CNC-koneen käyttämisestä ja koneistuksesta.
Aikaisempaa kokemusta koneistuksesta ei tarvita, mutta se on eduksi.

Hakijoiden riittävä kielitaito varmistetaan valintahaastattelussa ja tarvittaessa kielikokeella.
Vaadittava kielitaitotaso suomen kielessä on A2.2.

Koulutuksen tavoitteena oppia alan perustaitoja sekä käyttämään CNC-ohjattua sorvia tai työstökeskusta. Opiskelijoille pyritään järjestämään koulutuksen loppuvaiheessa työssäoppimispaikka, joka tukee työllistymistä koulutuksen päätteeksi. Opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa osaamisen täydentämistä muilla tutkinnon osilla tai suorittaa koko tutkinto.

Opiskelupaikkoja 10.

Koneistaja ja Levyseppähitsaaja, Hyvinkää, 19.9.2022

Koulutus on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille TE-toimiston tai kuntakokeilun työnhakija-asiakkaille, jotka ovat suuntautumassa kokin tai tarjoilijan tehtäviin.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Koulutuksen teoriajaksojen aikana annetaan tukea suomen kielen taidon vahvistamiseksi S2 -opetuksella (n. 6 h/ viikko). Tuen tarve tarkennetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa (hoks).

Tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta, kokki tai tarjoilija.
Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola-ja catering-alan perusammattitaitoa vaativissa tehtävissä; esimerkiksi työntekijänä erityyppisissä henkilöstöravintoloissa, ammattikeittiöissä, ravitsemisliikkeissä sekä kahvila- ravintoloissa ruoanvalmistus-, tarjoilu- ja myyntitehtävissä.

Koulutukseen hakeutuvalle on eduksi alan työkokemus.

Kokki ja Tarjoilija, Hyvinkää, 12.9.2022

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

Tarjoilija, Hyvinkää,

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

Tarjoilija, Riihimäki,

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä alalla jo työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon.

Opiskelijaksi oppisopimuksella hakeutuvalla tulee olla voimassa oleva työsuhde alan toimipaikaan tai olet saamassa uuden työpaikan (työaika keskimäärin vähintään 25 h/vko), jonka kanssa oppisopimus solmitaan. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oppisopimuskoulutukseen oman toimipaikkansa suostumus sopimuksen tekemiseksi. Alan työkokemus katsotaan hakijalle eduksi.

Jos näytät osaamisesi ilman valmistavaa koulutusta, oppisopimusta ei solmita.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan tarvittaessa hakeutumisen yhteydessä kielitestiin.

Tarjoilija, ,
Sisältöön liittyvät koulutuskategoriat