FOKUS opinnoista tuetusti työllistymiseenSosiaali-_ja_terveysministeriö_logo

Mikä on FOKUS-hanke?

Hanke toteuttaa "Osatyökykyisille tie työelämään" -kärkihankkeen ”Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen" -osiota.

Hankkeessa luodaan erityistä tukea työllistymisessään tarvitsevien opiskelijoiden työllistymisen ja uraohjauksen toimintamalli, joka sisältää toiminnan opiskelun aikana, nivelvaiheessa ja opiskelun jälkeen yhteistyössä oppilaitosten, työpaikkojen ja muiden palvelujen tuottajien kanssa.

Hankkeessa on monipuolinen joukko toimijoita, joilla on vahva osaaminen osatyökykyisten opiskelijoiden palveluista ja ohjaamisesta. Hallinnoijana toimii Invalidiliitto ry / Validia Ammattiopisto.

Mihin FOKUS-hanketta tarvitaan?

Erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille rakennetaan työllistymiseen johtavia polkuja koulutuksesta tai työtoiminnasta yhteistyössä erilaisten työllistymistä tukevien tahojen kanssa. Yritysten ja muiden palveluntuottajien kanssa kehitetään osatyökykyisten opiskelijoiden työllistämistä edistävä malli, joka huomioi myös ammatillisen koulutuksen reformin tuomat muutokset.

Hankkeen tavoitteet

Hyria koulutus Oy kehittää työllistymisessään erityistä tukea tarvitsevien/osatyökykyisten opiskelijoiden ohjauksen ja palveluiden toimintamallin oman oppilaitoksensa näkökulmasta sekä kehittää yhteistyössä muiden hanketoimijoiden kanssa toiminta- ja yhteistyömallia Keski-Uudellemaalle.

Tavoitteisiin pyritään seuraavien toimenpiteiden kautta:

  • Pilottiopiskelijoiden ohjaus kohti työelämää

  • Palvelukuvausten laatiminen ja alueellisen yhteistyömallin kehittäminen

  • Yhteistyö asiantuntijatahojen kanssa hankkeen toteuttamisessa

Rahoitus:                   STM

Toteutusaika:             1.3.2017 - 31.12.2018

Lisätietoja

Hyria koulutus Oy

Maija Pihkola, palvelupäällikkö

puh. 050 4153 417

maija.pihkola(at)hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.