EU-lippulogo ESRVipuvoimaa EU 2014 2020 rgb


Työuralle

Työuralle on ESR-rahoitteinen hanke, jonka toiminta-alue on Kanta-Häme. Hyrian hankekumppaneita ovat Kiipulasäätiö (päätoteuttaja), Forssan ammatti-instituutti FAI, Ammattiopisto Tavastia ja uraohjauksen asiantuntijaroolissa HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Miksi hanketta tarvitaan?

Ammatillisen koulutuksen reformi ja sitä ohjaavat säädökset haastavat oppilaitoksia kehittämään uraohjaustaan monella tavoin. Vahva henkilökohtaistaminen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisääminen edellyttää oppilaitosten ohjauspalveluiden uudistamista.

Samaan aikaan maakuntien työllistymistä tukeva palvelujärjestelmä uudistuu perusteellisesti. Ammatillisen toisen asteen oppilaitosten on turvattava opiskelijoidensa työllistymistä tukevat ohjauspalvelut myös opiskelijoiden valmistumisen jälkeen. Valmisteluvaiheen yhteistyöllä maakuntia kehittävien toimintojen kanssa varmistetaan, että kunkin oppilaitoksen opiskelija saa yhdenvertaista, laadukasta tukea opiskelun aikana ja että palvelujärjestelmä toimii kunkin oppilaitoksen alueella hyvin.

Hyriassa lisätään uraohjausta potentiaalisille hakeutumisvaiheessa oleville; ennakoidaan, että hakeva uraohjaus painottuu aikuisiin eli jatkuvan haun potentiaalisten asiakkaiden ohjaukseen. Myös ammatinvaihtajat ja työttömät työnhakijat ovat uraohjauksen kohderyhmää. Uraohjauksen toimintamallia testataan ja tuloksia arvioidaan palvelukokonaisuuden tehokkuuden takaamiseksi.

Tavoitteet

Hankkeen päätavoite on osallistuvien oppilaitosten opiskelijoiden työllistymisen varmistaminen ja nopeuttaminen. Toisena päätavoitteena on ohjauksen laadun parantaminen.

Hyriassa alatavoitteita ovat:

  • Oppilaitosten uraohjausjärjestelmän kehittäminen: Hyrian kokonaisvaltaisen uraohjauspalveluiden rakentaminen

  • Opiskelijoiden työllistymisen tukipalvelujen kehittäminen yhteistyössä työhallinnon ja maakuntiin rakentuvan palvelujärjestelmän kanssa: Toimivan ja palvelevan verkoston rakentaminen Hyrian toiminta-alueella (mm. Hyvinkää ja Riihimäki)

  • Yhteistyön systematisointi henkilöstöpalveluyritysten ja työllistämishaluisten työssäoppimispaikkojen kanssa: hyrialainen malli rekrytointipalveluiden tarjoamisesta

Pitkällä aikavälillä tavoitteena on, että Hyrian opiskelijoiden työllistyminen, jatko-opintoihin sijoittuminen ja/tai yrittäjäksi ryhtyminen on lisääntynyt sekä ammatillisen koulutuksen vetovoima kasvanut.

Toteutusaika: 1.2.2018 – 31.7.2020

Rahoitus: ESR (Euroopan sosiaalirahasto)

Lisätietoja

Satu Korkeamäki
projektipäällikkö
puh. 040 672 4187
satu.korkeamaki(at)hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.