Vipuvoimaa EU 2014 2020 rgb    EU-lippulogo ESR

INTO – Osallistu ja innostu!

Mikä on INTO-hanke?

INTO – osallistu ja innostu! -hanke nivoo yhteen yritysten kilpailukyvyn edistämisen ja vahvistamisen sekä yrityksen liiketoimintaedellytysten varmistamisen muuttuvassa ympäristössä keskittymällä työhyvinvoinnin parantamiseen eri lähestymiskulmista ja sitä myöten tuottavuuden kasvattamiseen.

INTO-hankkeen toteuttajat ovat jo vuosia toimineet yritysrajapinnassa tuotannollisten pk-yritysten kanssa Kanta-Hämeen tai Uudenmaan alueelta. Tässä työssä on saatu tietoa alueen yritysten ja erityisesti mikro- ja pk-yritysten tarpeista erityisesti henkilöstön työhyvinvoinnin sekä toimintansa kehittämisen tukemisessa. Hankkeella haetaan ratkaisua siihen, miten innostuneisuutta ja työnimua voidaan lisätä työpaikoilla, jotta tuottavuus ja työhyvinvointi kasvaisi.

Hyrian hankekumppaneina toimivat Kiipulasäätiö, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä (Keuda), Koulutuskuntayhtymä Tavastia sekä Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä (Faktia).

Miksi hanketta tarvitaan?

Suomalaista työelämää koskettavat erilaiset muutokset. Yritykset joutuvat sopeuttamaan toimintaansa erilaisiin globaaleihinkin muutostilanteisiin, jotka näkyvät esim. äkillisinä rakennemuutostilanteina. Samanaikaisesti väestön ikärakenne muuttuu siten, että työmarkkinoilta poistuu enemmän kuin mitä tulee.

Jotta yritys säilyttäisi ja parantaisi kilpailukykyään, sen on paitsi sopeuduttava tilanteeseen myös varmistettava tuottavuuden kasvu ja pitkään työuraan kannustavaa hyvää työelämää. Yrityksen ja siellä töissä olevien ihmisten – ylimmän johdon, keskijohdon ja työntekijöiden – on muututtava. Tai pikemminkin: kehityttävä.

Tuloksena yrityksissä syntyy pysyvä, osallistava ja innostava työkulttuuri, joka toimii myös muutos- ja kriisitilanteissa. Työntekijöiden sitoutuminen ja ymmärtämys yrityksen kokonaisuudesta kasvaa. Tämä taas vaikuttaa yrityksen kilpailukykyyn ja toimintaan. Yrityksen me-henki kasvaa, työn arvostus ja työntekijöiden vaikuttaminen omaan työhönsä kasvaa. Syntyy työnimua ja osallisuutta, joka vaikuttaa mm. työpaikkojen säilymiseen.

Tavoitteet

Osahankkeissa on hieman eri painotteiset tavoitteet osatoteuttajien omien vahvuuksien kautta:

Hyria: työhyvinvoinnin johtaminen, esimiestyön merkitys innostuneen ja kehittävän yrityskulttuurin luomisessa, henkilöstön osallistaminen kehittämiseen

Kiipula: joko fyysisesti ja/tai psyykkisesti kuormittavaa työtä tekevät kumppaniyritykset, joilla meneillään tai tulossa muutoksia organisaatiorakenteissa, työympäristöissä, itse työssä tai henkilöstössä

Keuda: oman työn johtaminen, työn moninaisuuden ja ikäjohtamiseen liittyvät haasteet, henkilöstön työhyvinvointi ja hyvinvointiin vaikuttavia tekijät, toiveet ja keinot sekä tavoitteet yhteistyölle

Tavastia: innostuksen tuojat arjessa ja arkea sujuvoittavat toiminnot, yrityksen kehittämisen malli, jolla innostus saadaan osaksi koko yrityksen arkea, työyhteisön osallistuminen kehittämiseen, menetelmät innostuksen, hyvinvoinnin ja työnilon ylläpitämiseen ja parantamiseen

Faktia: tavoitteena on luoda oman toiminta-alueen teollisuuden alojen (kone ja metalli, elintarvike ja biotalous) mikro- ja pk yrityksiin osallistava työn prosessikeskeisen kehittämisen malli, jolla lisätään tuottavuutta ja otetaan henkilöstö mukaan muutostilanteisiin

INTO-iltapäivä järjestettiin Hyriassa 25.1.2018 tuomaan esiin hankkeen toimintaa ja asiakkaiden näkemyksiä.

"Innostunut henkilöstö tekee tulosta" - Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin seminaari järjestettiin 30.10.2018 Hämeenlinnassa HAMKin kanssa yhteistyössä. Lisätietoja tapahtumasta täältä, tutustu myös seminaarin tallenteeseen.


Toteutusaika: 1.8.2016 - 30.6.2019

Rahoitus:        ESR (Hämeen ELY)

Lisätietoja

Satu Korkeamäki
projektipäällikkö
puh. 040 672 4187
satu.korkeamaki(at)hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.