Työpaikkaohjaajien/-kouluttajien koulutus (TOP VÄLKKY OPINPOLKU)

Mikä oli TOP VÄLKKY OPINPOLKU -hanke?

Hanke oli vuonna 2014 alkaneen OPSO TOP Välkky-hankkeen jatkohanke. Välkky-oppilaitosverkoston muodostavat nykyään 9 oppilaitosta, jotka toimivat alueella Forssa, Hämeenlinna, Hyvinkää, Riihimäki ja Valkeakoski. Niiden yhteistyönä on toteutettu useita nuorisotakuuseen liittyvän ”hankeperheen” eri hankkeita, joiden tavoitteet on laadittu siten, että ne kaikki tukevat toinen toisiaan ja limittyvät tavoitteiden suhteen toimivaksi kokonaisuudeksi.

Hyrian hankekumppaneina TOP VÄLKKY OPINPOLKU-hankkeessa olivat Forssan ammatti-instituutti (koordinaattori), Tavastia ja Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto.

Miksi hanketta tarvittiin?

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi valtionavustuksen käytettäväksi alle 25-vuotiaiden, vailla perusopetuksen oppimäärän suorittamisen jälkeistä tutkintoa olevien nuorten työpaikkaohjaajien/-kouluttajien kouluttamiseen siten, että ohjaus huomioi erityisesti nuoren opiskelijan ohjaustarpeet. Nuorisotakuun tavoitteista sekä niihin liittyvistä ohjausvelvoitteista tarvittiin työpaikoilla lisää tietoa ja osaamista todella paljon.

Tavoitteet

 Hankkeen tavoitteena oli

  • levittää tietoa nuorisotakuun toteuttamisesta ja opiskelijoiden yksilöllisten opintopolkujen mahdollisuuksista sekä oppilaitosten että työpaikkojen henkilöstölle
  • parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia suorittaa opinnot yksilöllisin opintopoluin
  • saada vailla toisen asteen tutkintoa olevia nuoria ammatillisten opintojen pariin
  • lisätä työpaikan ohjaus ja arviointiosaamista.

Toteutus

  • Koulutettiin oppilaitosten ammatilliset opettajat ja kouluttajat opiskelijoiden yksilöllisten opintopolkujen osaajiksi.
  • Levitettiin tietoa työpaikolle yksilöllisten opintopolkujen toteuttamistavoista sekä oppisopimuskoulutuksen erityispiirteistä ja velvoitteista mm. työssä oppimisen ohjauskäyntien yhteydessä.

  

Toteutusaika: 19.12.2014 – 31.12.2015

Rahoitus:        Opetus- ja kulttuuriministeriö 

Lisätietoja

hankepalvelut(at)hyria                                           


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.