Tuottavuutta ja työhyvinvointia tuotannollisiin pk-yrityksiin – TUOTTO 2

Mikä oli Tuotto 2-hanke?

Jatkoimme Tuotto 2 -hankkeessa yhteistyötä tuotannollisten pk-yritysten kumppanina kehittämässä tuottavuutta ja työhyvinvointia Hyvinkään-Riihimäen talousalueella. Hanke aloitettiin vuonna 2013 kartoittamalla työhyvinvoinnin nykytilaa, jonka seurauksena laadittiin työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelma kahteen eri pk-yritykseen sekä tuottavuuden osalta sovellettiin 5S-ajattelua kahdessa eri tuotannollisessa yrityksessä. Tarkoitus oli laajentaa hanketta viemään tuottavuusajattelua myös ei-tuotannollisiin yrityksiin vaikuttavuuden lisäämiseksi.  

Miksi projektia tarvittiin?

Henkilöstön osaaminen ja tulevaisuuden osaamistarpeiden löytäminen on tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamisessa tärkeää. Hankkeessa toteutettiin henkilöstön osaamiskartoitus ja suunniteltiin yhdessä toimenpiteet, joilla osaamista lähdetään kehittämään innovatiivisen toimintamallin suuntaan. Näin pyrittiin tukemaan aidosti alueen pk-yritysten tuottavuutta ja menestymistä ja auttamaan yrityksiä kasvuun, mikä synnyttäisi alueelle uusia työpaikkoja sekä vahvistaisi kilpailukykyä.

Yrityksen tuottavuuden ja henkilöstön työhyvinvoinnin eli toimintakyvyn kehittäminen on pitkäjänteistä työtä. Hyria tarjosi hankkeen avulla paikallisen ja monipuolisen kumppanin, joka voi sitoutua pidemmäksikin aikaa yrityksen toiminnan kehittämiseen auttamalla suunnittelussa. Hyria tarjoaa hankkeen jälkeenkin yhteistyökumppanuutta talousalueen yrityksille eri toimintamuodoin.

Toiminnot

Konkreettisina esimerkkeinä Tuotto-hankkeen toiminnoista olivat mm.

  • ensimmäisessä hankkeessa asiakasyritykselle toteutetun työhyvinvointikartoituksen seurantakyselyn toteuttaminen
  • ensimmäisessä hankkeessa asiakasyritykselle toteutetun henkilöstön työhyvinvointisuunnitelman jatkoyhteistyö
  • ”Työympäristön turvallisuus osana työhyvinvointia” -pilotointi 2 – 3 pk-yrityksessä yhteistyössä Hyrian turvallisuusalan kanssa sekä
  • tuottavuuden kehittäminen palvelualalla eli 5S-työkalun (Tuottava ja turvallinen työyhteisö) koulutus sekä konsultointi työkalun käyttöönotosta.

 

Rahoitus: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Toteutusaika: 3.7.2014 – 31.12.2015

Lisätietoja

hankepalvelut(at)hyria                                    


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.