BFEFP – Is biodiversity the future of our European forestry production?

Mikä oli BFEFP-projekti?

BFEFP -hanke oli Euroopan unionin Comenius-ohjelman tukema kansainvälinen hanke, joka oli suunnattu Hyrian metsäalan opiskelijoille ja opettajille. Mukana kaksivuotisessa projektissa Hyrian lisäksi olivat

  • Institut Technique Horticole de la Communauté Francaise de Gembloux, Belgia
  • Landwirtschaftiliche Fachschule Grabnerhof Schwerpunkt Grünland –Waldwirtchaft, Itävalta
  • Etablissement Public Local d'Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole du Balcon des Ardennes, Ranska

Miksi projektia tarvittiin?

Hanke mahdollisti opiskelijoiden ja opettajien kansainvälistymisen ja kansainvälisten valmiuksien sekä ammatillisen osaamisen kehittymisen.

Projektin tavoitteet

Projektin tavoitteena oli opiskella ja työskennellä ympäristökoulutuksen ja kestävän kehityksen teemojen parissa. Hankkeen aikana kehitettiin uusia tapoja opiskella ja lopputuotteena syntyi oppimista edistävä peli nimeltä ”Biodiversity in European forestry” ”Euroopan metsien biologinen monimuotoisuus”.  

Tavoitteena oli luoda uusia kontakteja ja mahdollistaa Hyrian opiskelijoille kansainvälisten työssäoppimisjaksojen suorittaminen partnerimaissa myös tulevaisuudessa.

Toiminnot

Hankkeen toimintoja olivat projektikokoukset hankkeen osallistujaoppilaitoksissa sekä opiskelija- ja opettajavaihdot sekä pelin suunnitteleminen ja valmistaminen. Projektin lopussa järjestettiin kansainvälinen, iso kilpailu, jossa pelattiin hankkeen aikana valmistunutta peliä.

Toteutusaika                  1.8.2011–31.7.2013

Rahoitus

Elinikäisen oppimisen ohjelma/Comenius. Suomen elinikäisen oppimisen ohjelma/Comenius -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio

Lisätietoja

Hyria koulutus Oy

Tanja Korteharju, kansainvälisten asioiden suunnittelija

puh. 050 574 8544

tanja.korteharju(at)hyria.fi

LLP
Koulutus
cimo