Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus

Mikä oli Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus -hanke?

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella oli tarkoitus tukea maahanmuuttajataustaisen kouluttautumista ja työllistymistä. Avustus oli osa maahanmuuttajien koulutusohjelmaa. Hankkeen kohderyhmänä olivat Suomessa asuvat maahanmuuttajataustaiset, joiden äidinkieli ei ole suomi, ruotsi tai saame.

Mihin maahanmuuttajien ammatillista koulutusohjelmaa tarvittiin?

Hankkeen tarkoituksena oli tarjota opiskelijoille työelämässä tarvittavaa koulutusta ja turvata tai vahvistaa jo aiemmin hankittua osaamista. Hankkeessa painotettiin henkilökohtaistamista, ammatillisen kielitaidon kehittymistä, työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja työelämälähtöisyyttä. Opiskelijan oli mahdollisuus suorittaa perus-, ammatti-, erikoisammattitutkinto tai yksittäinen tutkinnon osa näyttötutkintona.

Hankkeen tavoitteet

Tavoitteena oli tukea maahanmuuttajataustaisten työllistymistä tunnistamalla ja tunnustamalla jo aiemmin opittua ja vahvistaa osaamista ammatillisen kielitaidon opiskelulla. Tavoitteena oli luoda joustavia opinto- ja työllistymispolkuja kohderyhmälle.

OPH_uusi_rahoittaa_rgb

Rahoitus: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Toteutusaika: 1.1.-31.12.2017

Lisätietoja

hankepalvelut(at)hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.