Aha! – Asiakkuus haltuun! -hanke

Mikä oli Aha!-hanke?

Hankkeen tavoitteena oli lisätä uuden opettajuuden mukaista osaamista, rakentaa reformin hengen mukaista yritys- ja yhteistyötoimintaa työelämään sekä kehittää oppilaitosten palvelu- ja toimintamalleja asiakaslähtöisemmäksi ja työelämälähtöisemmäksi opiskelijan työllistämisen myötävaikuttamiseksi. Hankkeen tavoitteet tukivat verkosto-oppilaitosten tavoitteita reformin toimeenpanossa ja strategisia tavoitteita. Hankkeen myötä toteutui laadukas, monipuolinen, ketterä ja tavoitteellinen asiakkuustyö, asiakkuuden hoitomalli toteutuu käytännössä, oppilaitoksen yhteinen asiakaspalvelun tahtotila oli tehty näkyväksi ja jalkautettu reformin alussa ja sen aikana, opetushenkilöstöllä oli lisääntynyt ymmärrys siitä, mitä tarkoittavat osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys. Hankkeen myötä oli lisätty myös työnantajien ymmärrystä alueellisesti oppilaitosten ajattelutavasta ja tarpeista.

Hankkeessa olivat mukana seuraavat oppilaitokset: Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä (Luksia), Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen Ky (Fai), Etelä-Savon Koulutus Oy (Esedu), Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä (Saimaan ammattiopisto Sampo) ja Hyria koulutus Oy (koordinaattori).

Miksi hanketta tarvittiin?

Opetushenkilöstön yhteistyö ja vuorovaikutus työelämän kanssa systematisoitui asiakkuusajattelun myötä (järjestelmä), tiivistyi (vuoropuhelun määrä) ja syveni (nopeammat ratkaisut). Opetushenkilöstön ymmärrys työelämän nykypäivän ammattitaitovaatimuksista uudistui ja näkemys vahvistui (opetusmenetelmät ja -ympäristöt kehittyivät osaamisperusteisiksi). Opimme painottamaan opetuksessa työelämälle tärkeitä asioita (nopeutta, tuottavuutta) ja uudistamaan opetussuunnitelmia nopeammin.

Hankkeen tavoitteet

 Hankkeen kolme tavoitetta olivat toimijoille yhteisiä:

  1. Rakentaa reformin hengen mukaista yhteistoimintaa työelämän ja oppilaitoksen välille
  2. Lisätä opettajien ja kouluttajien uuden opettajuuden roolin mukaista asiakasosaamista ja edistää systemaattista asiakkuuksien hoitamista
  3. Lisätä opiskelijoiden välistä yhteisöllisyyttä koulutuksen ja oppimisen aikana

 OPH_uusi_rahoittaa_rgb

Rahoitus:        Opetushallitus

Toteutusaika: 4.11.2016-31.12.2017

Lisätietoja

hankepalvelut(at)hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.