VET Mobility Charter 2015-2020erasmus+logo_mic

Erasmus+ KA1 -hanke

2015_08-Erasmus+-VET-webbanner-transparentblue (2)

Mikä on ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirja eli VET Mobility Charter eli akkreditointi?

VET Mobility Charter myönnetään haettaessa organisaatioille, jotka toteuttavat opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuutta laadukkaasti organisaation kansainvälisyysstrategian mukaisesti. Hyrialle myönnettiin peruskirja ensimmäisellä Erasmus+ -rahoituskauden hakukierroksella ajalle 1.6.2016- 31.5.2021. Akkreditointi turvaa liikkuvuustoiminnan ja sen kehittämisen vakaalle rahoituspohjalle.

Miksi hanke on merkityksellinen?

Akkreditoinnin myötä rahoitus myönnetään 5 vuodeksi (2015–2020 (-2021)). Se on tunnustus organisaation kv-toiminnan strategisen suunnittelun ja sen toteutuksen sekä kv-toiminnan kehittämisen hyvästä tilanteesta. Akkreditoinnin myötä myös haku- ja raportointimenettely on kevyempi.

Liikkuvuus haetaan aina vuodeksi kerrallaan ja se sisältää opiskelija, henkilöstö- ja asiantuntijaliikkuvuuden (= opettajat, kouluttajat, muu henkilöstö, työelämäkumppanit, sidosryhmät (tietyin ehdoin). Osallistuja voi olla myös kumppanimaan työelämäorganisaation edustaja esim. yrityksen kouluttaja tai asiantuntija. Työelämäorganisaation edustaja pitää olla kutsuttuna opettamaan, ohjaamaan tai luennoimaan (opetustehtävissä) suomalaisessa hakijaorganisaatiossa tai konsortion/verkoston suomalaisissa organisaatioissa.

Tavoitteet

  • toteuttaa opiskelija-, henkilöstö ja työelämäkumppaneiden liikkuvuus 31.5.2021 asti
  • kehittää oppilaitoksen kansainvälisen toiminnan strategista suunnittelua ja toteutusta
  • kehittää liikkuvuusprosesseja ja muita kansainvälisiä toimintoja
  • edistää ulkomailla hankitun ammatillisen osaamisen tunnistamista ja tunnustamista
  • tunnistaa opiskelijoille epävirallisen ja arkioppimisen
  • kehittää kv-partnereiden kanssa yhteistyössä ECVET -toimintoja liikkuvuudessa ja pedagogiassa

Toiminnot

Hankkeen toteutusaika: 1.6.2016–31.5.2021

Rahoitus: Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

Lisätietoja

Hyria koulutus Oy
Tanja Korteharju
kansainvälisten asioiden koordinaattori
Puh. 050-574 8544
tanja.korteharju(at)hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.