Kansainväliset hankkeet2015_08-Erasmus+-VET-webbanner-transparentblueerasmus+logo_mic

Kansainväliset liikkuvuushankkeet (Erasmus+ KA1)

Hyrian kansainvälisillä liikkuvuushankkeilla mahdollistetaan opiskelijoiden, henkilöstön, työelämäkumppaneiden ja sidosryhmien edustajien liikkuvuusjaksot Eurooppaan sekä ulkomaisten yrityselämän edustajien jaksot Hyriassa. Lisäksi tärkeä osa liikkuvuushanketoimintaa on liikkuvuusprosessien ja kansainvälisten toimintojen kehittäminen oppilaitoksessa.

Opiskelijoiden jaksot ovat työssäoppimista tai opiskelua kv-partnerioppilaitoksissa, henkilöstön, työelämäkumppanien ja sidosryhmien jaksot voivat olla vierailuja tai vaihtoja (mm. tutustumista, opetustehtäviä, job shadowing = kollegan työn seuraamista, yritysvierailuja) partnerioppilaitoksissa, työelämäjaksoja ulkomaisissa yrityksissä/organisaatioissa tai täydennyskoulutusta. Eurooppalaisten yritysten edustajia on mahdollista kutsua Hyriaan. Vierailun aikana ohjelmassa tulee olla opettamista, ohjaamista tai luennointia, mutta myös yhteistyön kehittämisen aiheita.

Kansainväliset strategiset kumppanuushankkeet (Erasmus+ KA2)

Kansainvälisissä strategisissä kumppanuushankkeissa rikastetaan arkipäivän oppimista tai kehitetään opetukseen liittyviä opetusmateriaaleja tai -käytänteitä.

Kumppanuushankkeissa toteuksissa on paljon mahdollisuuksia. Usein hankkeiden toimintoja työstetään yhdessä opiskelijoiden kanssa normaalien oppituntien aikana ja tuotokset jaetaan kansainvälisesti. Hankkeissa on myös esim. lyhyitä opintojaksoja Euroopassa, jossa opiskelijat työstävät annettuja tehtäviä kansainvälisissä työryhmissä.

Enemmän opetusmateriaalien tai -käytänteiden kehittämiseen orientoituneissa hankkeissa asiantuntijat ja työelämäkumppanit työskentelevät kansainvälissä työryhmissä. Myös opiskelijoita voi olla jonkin verran mukana, esim. hanketapaamisissa. Aiheina voi olla vaikka opetusmateriaalien tekeminen, kansainvälisten opintojaksojen toteuttaminen tai virtuaalityökalujen käyttö kotikansainvälistymisen edistämiseksi.

Kv-hankkeet haetaan ja hallinnoidaan kansainvälisen toiminnan yksikön kautta.

Opetushallitusoph-logo smaller

Opetushallitus edistää myös myös oppilaitosten kansainvälisyyttä rahoituksellaan. Opetushallituksen kansainväliset hankkeet suuntautuvat Euroopan unionin ulkopuolelle tai kehittävät oppilaitosten muita kansainvälisyystoimintoja.

Lisätietoja

kansainvälisten asioiden koordinaattori
Tanja Korteharju
puh. 050 574 8544
tanja.korteharju(at)hyria.fi

Päättyneet projektit - sivulta löydät päättyneitä kansainvälisyyshankkeita.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.