Pohditko omaa juttuasi? Tutustu TUVAAN

1.8.2022 alkaen on otettu käyttöön uusi tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA), joka korvaa ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA). Uusi TUVA-koulutus antaa valmiuksia suoriutua toisen asteen opinnoista ja opiskelija voi halutessaan suorittaa lukiokoulutuksen tai ammatillisen koulutuksen opintoja. Koulutuksen aikana opiskelija voi tutustua eri toisen asteen koulutukseen ja saa ohjausta jatko-opintoihin ja uravalintaan.Pohditko vielä, mikä voisi olla tulevaisuuden alasi tai jäitkö ilman opiskelupaikkaa?  Ei hätää – käytä vuosi hyväksesi selkiyttääksesi suunnitelmiasi ja hankkiaksesi valmiuksia tuleviin opintoihin.

Kenelle TUVA on?

TUVA on sinulle, perusopetuksen päättänyt nuori, kun:

  • haluat selkiyttää ajatuksiasi ammatinvalinnasta
  • tarvitset lisää valmiuksia ammatillisista opinnoista ja koulutuksesta suoriutumiseen
  • olet vaarassa jäädä ilman koulutuspaikkaa.

TUVAan voivat osallistua myös 

  • aikuiset ja vieraskieliset, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi. 

Mitä TUVA on?

Opiskelu perustuu opiskelijan tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opinnot ovat laajuudeltaan maksimissaan 38 viikkoa.

Lue koulutuksen muodostumisesta täältä

Yhteishaun pisteet

6 pistettä annetaan hakijalle, joka on hakeutumisvuonna tai sitä edeltävänä vuonna suorittanut vähintään 19 viikkoa tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta (TUVA).

Koulutuspaikat

S2-tuettua opetusta

S2-tuettua eli mm. ammattisuomea sisältävää TUVA-opetusta järjestetään Karankadun kampuksella. 

Lisätietoja