logo
retkelle
Muita vierailukohteita

siiliAinola: Tuusulanjärven maisemissa sijaitseva Ainola oli säveltäjämestari Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä koti vuodesta 1904 lähtien.

Fiskarssin ruukki: Suomalaisen muotoilun ja taiteen keskus luonnonkauniilla paikalla.

Helsingin Energian Energiakeskus antaa tietoa ja neuvontaa kodinkoneista ja niiden käytöstä sekä energiansäästöstä. Vierailukäynnillä (pääasiassa ryhmille) voi tutustua myös kodinkonenäyttelyyn.

Hyrsylän mutka: Aira Samulinin kotimuseo, joka on avoinna ryhmille tilauksesta.

Käpylän peruskoulu: Luonnontieteellisten tietojen syventämiseen perustuva luonto- ja tiedepainotteinen opiskelu ovat mahdollista koulun useilla ala- ja yläkoulun luokilla. Opettajille ja kasvattajille tarjotaan mahdollisuutta tutustua mm. koulun kasvimaatoimintaan.

Lahnuksen koulu: Kestävällä tasolla oleva Vihreä Lippu –alakoulu Espoossa. Mahdollisuudet antaa myös koulutusta esim. kasvattajaryhmille siitä, kuinka tuoda helposti ekotoimet koulun arkikäytänteiksi.

Luonnontieteellinen keskusmuseo on Helsingin yliopiston alainen tutkimuslaitos. Museolla on neljä yleisölle avointa näyttelytilaa.

Mineraalikabinetti: Geologian museon Mineraalikabinetissa esitellään maankuoressa esiintyviä kiteisiä alkuaineita tai niiden yhdisteitä eli mineraaleja.

Mustasaaren toimintakeskus on seurakunnallinen kesäparatiisi.

Paperinkeräys Oy on valtakunnallinen keräyspaperin tuottajayhteisö ja tukkukauppa.

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen kaupoissa saa mielellään käydä tutustumassa. Kauppavierailuille voi myös tilata neuvontaa eri aiheista.

Raaseporin linnanrauniot: Raaseporin rauniot ovat Tammisaaren kaupungin ja koko läntisen Uudenmaan komein historiallinen muistomerkki.

Suomen luontokeskus Haltia on uudenlainen luontokeskus, joka kokoaa Suomen luonnon yhden katon alle ja tuo sen aivan ihollesi niin rakennuksen ja tilojen kautta kuin upeissa näyttelyissä.

Tammisaaren vanha kaupunki: Suurin osa Vanhan kaupungin rakennuksista on peräisin 1800-luvulta ja jopa 1700-luvun lopulta.

Töllin mylly: Myymälästä aitoja maalaismyllyn tuotteita ilman lisäaineita.

Uudenmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) on valtionhallinnon alueellinen kehittämis- ja palvelukeskus.

Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitos: Vedenpuhdistuslaitos Helsingissä, jossa järjestetään kiertokäyntejä.

Viikinmäen jätevedenpuhdistamo: Jätevedenpuhdistamo Helsingissä, jossa järjestetään kiertokäyntejä.

Jätevedenpuhdistamoita, joissa suuressa osassa on vierailumahdollisuus.

Ämmässuon  jätteenkäsittelykeskus:  Toiminnassa oleva jätteenkäsittelykeskus, jonne voi tehdä myös vierailukäyntejä. Opastusta vierailuille järjestää myös Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus.