Tietopuolinen opetus ja tietopuoliset opinnot oppilaitoksessa

Tietopuolinen opetus ja tutkintotilaisuudet oppilaitoksessa kuuluvat oppisopimuskoulutukseen. Tietopuolisen opetuksen määrä riippuu koulutuksen tavoitteista ja opiskelijan henkilökohtaisista tarpeista.

Kunkin oppisopimusopiskelijan opinnot etenevät henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan. Se on keskeinen oppisopimuskoulutuksen toteutumista kuvaava asiakirja.

Näyttötutkintoon valmistavassa koulutuksessa laaditaan opettajan ja työpaikkaohjaajan kanssa henkilökohtaistamista koskeva asiakirja, joka allekirjoitetaan. Opiskelijaa ohjataan ja tuetaan koko opiskeluprosessin ajan ja asiakirjaa päivitetään tarvittaessa.

Monimuoto-opiskeluun kuuluvat olennaisena osana erilaiset kehittämis- ja projektityöt, ohjattu etäopiskelu sekä etätehtävät, jotka opiskelijat usein tekevät omalla ajallaan. Verkko-opetus yleistyy myös oppisopimuskoulutuksessa.

Oppilaitoksen opettajat suunnittelevat ja järjestävät tietopuolisen opetuksen, ja antavat siitä tietoja opiskelijalle. He ohjaavat ja seuraavat opiskelijan edistymistä opinnoissaan ja arvioivat tietopuolista opetusta opiskelijan kanssa. Tiivis yhteistyö työpaikan kanssa vahvistaa opintojen tavoitteellisen etenemisen.

Näyttötutkinnot ovat ammattitaidon hankkimistavasta riippumattomia. Tutkinnon perusteissa määritelty osaaminen ja ammattitaito osoitetaan tutkintotilaisuuksissa.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.