Oppisopimusopintojen henkilökohtaistaminen

Koulutukseen hakeutumisvaiheessa opiskelijalle tehdään työtehtäväkartoitus, jonka avulla saadaan tietoa työpaikalla tapahtuvan koulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tavoitteiden kohtaamisesta. Alkukartoituksen avulla saadaan tietoa opiskelijan osaamisesta ja oppimistarpeista.

Koulutuksen aloittavalle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), johon kirjataan yksilölliset osaamisen tunnistamista, tunnustamista, hankkimista, kehittymistä ja osoittamista sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Ammattitaidon tai osaamisen hankkiminen suunnitellaan yksilöllisesti tutkinnon osittain. 

HOKS laaditaan ja päivitetään yhdessä opiskelijan kanssa. Suunnitelma laadintaan ja päivittämiseen osallistuu Hyrian opettaja ja/tai muut Hyrian edustajat sekä työpaikalla järjestettävän koulutuksen osalta myös työpaikan edustaja.

Tutkinto- tai tutkinnon osa –tavoitteisen koulutuksen suunnittelun lähtökohtana ovat Opetushallituksen tutkinnon perusteet, jotka määrittelevät ammattitaitovaatimukset. Tutkintojen perusteetKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.