Ajankohtaista oppisopimuspalveluissa

TYÖNANTAJA: Nyt alle 25-vuotiaan kouluttamattoman nuoren oppisopimukseen lisätukea

Opetus- ja kulttuuriministeriö teki vuoden 2013 lopulla lakiuudistuksen, jolla oppisopimuskoulutukseen saadaan jälleen uusia mahdollisuuksia kouluttamattomien nuorten työllistämiseksi. Työnantajan näkökulmasta tämä tarkoittaa parempaa koulutuskorvausta ja sitä, että aluksi ei tarvitse sitoutua pitkään määräaikaiseen työsuhteeseen.

Lakimuutos koskee alle 25-vuotiasta nuorta, jolla ei ole peruskoulun jälkeistä ylioppilastutkintoa tai ammatillista koulutusta. Näille nuorille oppisopimus mahdollistaa pelkkien perustutkintojen osien suorittamisen koko tutkinnon rahoituksella.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että työnantaja voi palkata ko. kriteerit täyttävän nuoren esim. 4 - 12 kuukauden työsuhteeseen oppisopimuksella, ja nuori suorittaa vaikkapa yhden tutkinnon osan kone- ja metallialan perustutkinnosta. Tutkinnon osien vaihtoehtoja on satoja eli mahdollisuuksia on todella paljon. Koulutusaika riippuu siitä, kuinka monta tutkinnon osaa tavoitteeksi asetetaan.

Jos lyhyen oppisopimusjakson jälkeen näyttää siltä, että opiskelijalla ja työnantajalla synkkaa hyvin, ja opiskelija on suorittanut tavoitteeksi asetetun tutkinnon osan, oppisopimusta on mahdollista jatkaa toisen tai kolmannen tutkinnon osan verran tai vaikkapa kokonaisen tutkinnon verran, jolloin opiskelija saa ammattipätevyyden.

Ilmoittaudu mukaan!

Hyria oppisopimuskeskus ottaa vastaan yhteystietoja työnantajilta. Ilmoita halukkuutesi lähteä mukaan työnantajana osoitteella oppisopimus@hyria.fi tai ottamalla yhteys suoraan henkilökuntaamme.

Kirjoita sähköpostiin alla mainittujen tietojen lisäksi teksti, joka kertoo, että olette lähdössä mukaan nimenomaan tähän alle 25-vuotiaan oppisopimuskoulutukseen. 

 

TYÖNANTAJA: Ilmoita vähintään seuraavat tiedot

Nimi:
Puhelinnumero:
Työpaikan nimi:
Työtehtävät, joihin haette henkilöä:

 Otamme yhteyttä teihinpäin heti yhteydenottopyynnön saavuttua.

Oppisopimuskoulutus - Ei pelkästään aikuisten oikeesti!


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.