UUSI: Yrittäjyyden ammattitutkinto, yritysneuvonnan osaamisala (tutkintokoulutus alkaa 1.1.2022 jälkeen)

Laajuus
150 osaamispistettä (osp)
Toteutustapa
Monimuoto
Tutkinto
Yrittäjyyden ammattitutkinto
Koulutusalat
Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Osaamisalat
Yritysneuvonnan osaamisala

Yrittäjänä toimiminen vaatii monipuolista tiedon hallintaa oman ammattiosaamisen lisäksi, jotta yritys pyörisi menestyksekkäästi. Yrittäjäosaamiseen kuuluu riittävä tietämys kirjanpidosta, verotuksesta ja laskentatoimesta, markkinoinnista, budjetoinnista, sopimusjuridiikasta ja työsuhdeasioista. Voit myös panostaa yrityksesi tuotteiden ja palvelujen tuotekehitykseen ja digitalisoida yritystoimintaa esim. siirtymällä verkkokauppatoimintaan.

Yritysneuvojana voit auttaa ja kannustaa uusia yrittäjiä tai yrittäjiksi aikovia liiketoimintasuunnitelman tekemisessä ja arvioinnissa sekä yritystoiminnan käynnistämisessä. Yritysneuvoja tuntee yritysmaailman toimintaympäristön, on ulospäin suuntautunut ja haluaa toimia laajassa verkostossa yrittäjyyden saralla.

HUOM! Tutkinnon peruste astuu voimaan 1.1.2022, jolloin myös ensimmäinen koulutusryhmä käynnistyy.

Kenelle tarkoitettu

Yrittäjä

Kohderyhmänä ovat yrityksensä liiketoimintaa, tuotteita tai palveluja kehittävät henkilöt, jotka jo toimivat yrittäjinä. Koulutus sopii erinomaisesti myös sukupolvenvaihdoksen haasteisiin. Tutkinto antaa valmiudet arvioida omia edellytyksiä toimia yrittäjänä, kehittää olemassa olevaa yritystoimintaa ja omia yrittäjävalmiuksia (verkostojen hyödyntäminen, toiminnan kehittäminen) sekä ymmärtää digitalisaation vaikutukset omaan yritystoimintaan.

Yritysneuvoja

Yritysneuvojan osaamisala on suunnattu toimiville tai yritysneuvojan uraa harkitseville henkilöille. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä yrittäjänä, yritysneuvonnan asiantuntijana tai esimiehenä. Hän pystyy hyödyntämään toimintaympäristön ja yhteistyösuhteiden tuntemustaan yritysneuvontatyössä, hyödyntäen asiakashallintajärjestelmiä ja asiakastyöhön liittyviä verkostoja. Hän osaa arvioida erilaisia liiketoimintasuunnitelmia ja neuvoa asiakasta yrityksen käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä asioissa. Pääpaino opiskelussa on vuorovaikutustaitojen, esimiestyön ja liiketoimintaosaamisen kehittämisessä.

Toimipiste
Hyria Hyvinkää, Uudenmaankatu 249
Osoite

Uudenmaankatu 249
05840 Hyvinkää
Suomi

Lisätietoja