Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia monipuolisesti erilaisissa tieto- ja viestintätekniikan työtehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi valinnoistaan riippuen erikoistua tietoverkkojen, tietojärjestelmien, kyberturvallisuuden, hyvinvointiteknologian, elektroniikkatuotannon, data-analytiikan ja koneoppimisen tai ohjelmistokehityksen asiantuntija tai konsultointitehtäviin.
Kenelle tarkoitettu
Koulutus on tarkoitettu tieto- ja viestintätekniikan alla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa ammattitutkinnon.
Hakijoilta edellytetään alan työpaikkaa, valmiuksia itsenäiseen opiskeluun ja tiedonhankintaan sekä työkokemusta alalta.
Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti verkko- ja etäopiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Koulutuksessa hyödynnetään runsaasti erilaisia verkko-oppimisympäristöjä. Joitakin yksittäisiä lähiopetuspäiviä saattaa olla Hyrian Sakonkadun yksikössä, Riihimäessä. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen (noin 1,5 - 2 vuotta).
Näytä vähemmän
Hinta: 450€
Jos opiskelijan tavoitteena on koko tutkinnon sijaan tutkinnon osan tai osien suorittaminen, maksu määräytyy ko. tutkinnon osan/osien laajuuden (osaamispisteiden) mukaan.
Näytä vähemmän
Hakijoihin otetaan yhteyttä mahdollisimman pian hakemuksen saapumisesta.
Näytä vähemmän
Hyrian opiskelijavalinnoissa käytetään alasta riippumatta 30 pisteen arviointiskaalaa. Arviointi jakautuu kolmeen osa-alueeseen: Motivaatio, Opiskeluvalmiudet ja Työelämävalmiudet. Kunkin osa-alueen maksimipisteet ovat 10 pistettä. Pisteytyskriteereissä on suoraan hakemuksesta arvioitavia tietoja sekä erillisen soveltavuuskokeen tai haastattelun perusteella arvioitavia kohtia. Tämän lisäksi koulutus-/tutkintokohtaisesti voi olla käytössä ennakkotehtävä/-tehtäviä, jolla karsitaan suurista hakijamääristä haastateltavaksi pyydettävät hakijat.
Motivaatiota kartoittamalla pyritään selvittämään, miksi opiskelija hakeutuu koulutukseen ja siten tunnistamaan motivoituneet opiskelijat.
Opiskeluvalmiuksia arvioimalla halutaan kartoittaa opiskelijalla olevia valmiuksia ammatillisessa koulutuksessa suoriutumiseen.
Työelämävalmiuksia kartoittamalla pyritään arvioimaan hakijan soveltuvuutta alalle sekä yleisiä työelämätaitoja.
Kielitaito osoitetaan kielikokeella tai vastaavalla todistuksella, mikäli äidinkieli on muu kuin suomi.
Kielikoe
Hyrian opetuskieli on suomi. Hakijan kielitaito tulee olla alan vaatimukset täyttävä. Kyseessä olevan alan kielitaitotason vaatimus on A2.2.
Saat kutsun kielikokeeseen, jos äidinkielesi on muu kuin suomi. Voit osoittaa suomen kielen osaamisesi ilman kielikoetta, jos sinulla on:
- Yki-todistus arvosanalla 3
- Valtionhallinnon kielitutkinto arvosanalla Hyvä
- alle 3 kuukautta vanha Tuvan tai koto-koulutuksen kielitodistus, jossa kielitaitotason vaatimus on A2.2
- perusopetuksen päättötodistuksessa S2-opinnot vähintään arvosanalla 7
- suomen kielellä suoritetun lukion päättötodistus
- suomen kielellä suoritettu ammatillinen tutkinto
Lähetä kielitaidon osoittavat todistukset internetin kautta. Mene osoitteeseen www.turvaposti.fi ja kirjoita ”Lähetä turvapostia vastaanottajalle”-kohtaan hakemusliitteet@hyria.fi ja paina lähetä. Sitten voit lähettää liitteet. Älä käytä tavallista sähköpostia.
Liitteiden on oltava perillä viimeistään viisi työpäivää ennen kielikoepäivää. Saat tiedon, riittävätkö todistuksesi osoittamaan kielitaitosi vai tuleeko sinun osallistua kielikokeeseen.
Kielikokeet järjestetään joka kuukauden parittoman viikon keskiviikkona klo 9-14. Paikka ilmoitetaan kutsussa.
Näytä vähemmän
Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto
Pakollinen tutkinnon osa (30 osp)
Tieto- ja viestintätekniikan toimintaympäristössä toimiminen (30 osp)
Valinnaiset tutkinnon osat (120 osp)
Tietoverkkoasiantuntijana toimiminen (40 osp)
Tieto- ja runkoverkkoasennukset (40 osp)
Tilaturvallisuusjärjestelmien suunnittelu ja toteuttaminen (40 osp)
Järjestelmäasiantuntijana toimiminen (40 osp)
Kyberturva-asiantuntijana toimiminen (40 osp)
Sovellusasiantuntijana toimiminen (40 osp)
Digitaalisen palvelun käyttökokemuksen suunnitteleminen ja toteuttaminen (40 osp)
Ohjelmistosuunnittelu ja ohjelmistokehitysprojektin hallinta (40 osp)
Elektroniikkatuotannon tukitehtävissä toimiminen (40 osp)
Elektroniikkatuotteen prototyypin suunnittelu ja valmistus (40 osp)
Tieto- ja viestintätekniikan ratkaisujen konsultointi (40 osp)
Hyvinvointiteknologia-asiantuntijana toimiminen (40 osp)
Datan käsittely ja koneoppimisen hyödyntäminen (40 osp)
Ohjelmiston testaus (40 osp)
Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta (40 osp)
Näytä vähemmän
Koulutus on mahdollista myös oppisopimuskoulutuksena, johon hakeudutaan täyttämällä sähköinen taustatietolomake. Huomioithan, että sinulla tulee joko olla olemassa oleva työsuhde, olet yrittäjä tai olet jo sopinut tulevan työnantajan kanssa mahdollisesta oppisopimuskoulutuksesta. Lomakkeessa kysytään työpaikan tiedot.
Työsuhteinen oppisopimus: HAKULOMAKE
Yrittäjän oppisopimus: HAKULOMAKE
SELKOSUOMEKSI
Jos sinulla on työpaikka tai olet yrittäjä, sinulle tehdään oppisopimus. Oppisopimus tarkoittaa sitä, että sinä teet työtä työpaikalla ja käyt välillä koulussa. Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.
Työsuhteinen oppisopimus (= sinulle maksetaan palkkaa työstä): HAKULOMAKE
Yrittäjän oppisopimus (= sinä olet itse yrittäjä): HAKULOMAKE
Näytä vähemmän
Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Peruutus voidaan tehdä viimeistään 14 päivän kuluttua opiskelupaikkatiedon saamisesta. Jos opiskelija on aloittanut koulutuksen tämän ajan sisällä, tässä tapauksessa peruutusoikeus päättyy koulutuksen aloittamiseen. Peruutusilmoitus tehdään sähköpostilla hakijanpalvelut@hyria.fi.
Maksullisissa koulutuksissa veloitamme koko opiskelijamaksun, mikäli koulutukseen valittu jättää saapumatta ilman peruutusilmoitusta. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.
Peruutusehdot eivät koske oppisopimusopiskelijaa.
Oppilaitoksella on oikeus muuttaa koulutuksen hintaa ja sisältöä, siirtää koulutuksen ajankohtaa sekä peruuttaa koulutus.
Näytä vähemmän
Lisätietoja saat Opetushallituksen ePerusteet -palvelusta:
Näytä vähemmän