Seksuaaliterapeuttikoulutus (30 op)

Toteutustapa
Päivä
Koulutusalat
Terveys- ja hyvinvointialat
Koulutus alkaa
17.9.2024

Haluatko auttaa asiakkaitasi erilaisissa seksuaalisuuden haasteissa? Seksuaaliterapeutin kanssa keskustellaan ja haetaan uusia oivalluksia seksuaalisuuteen ja seksielämään.

Seksuaaliterapeuttikoulutus (30 op) antaa valmiudet toimia seksuaaliterapeuttina, ja se on jatkokoulutus seksuaalineuvojakoulutuksen käyneille. Koulutuksessa syvennetään seksologian alan ammatillista osaamista, sekä jatketaan omaa henkilökohtaista prosessia. 

Seksuaaliterapiassa käsitellään usein asiakkaan kanssa mm. seksuaalista haluttomuutta, seksuaalisia toimintahäiriöitä, seksuaalista nautintoa, parisuhteeseen liittyviä ongelmia, seksuaali- ja sukupuoli-identiteettiin liittyviä asioita, sairauteen tai vammautumiseen liittyviä kysymyksiä ja niiden vaikutusta parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen. Koulutuksen myöstä saat osaamista käsitellä seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyviä kysymyksiä terapian keinoin.

Koulutus noudattaa pohjoismaisen seksologian koulutusohjelman (NACS) ohjeistusta. Koulutuksen jälkeen on mahdollista anoa NACS auktorisointia, jos auktorisoinnin ehdot täyttyvät kohdallasi. Tiedot auktorisoinnin perusteista löydät osoitteesta https://fias.fi/kliininen-tyo/

Vastuukouluttajamme täyttää auktorisoinnin kriteerit.

Sari Mäki, vastuukouluttaja

  • Terveydenhoitaja (AMK), sairaanhoitaja (YAMK), ammatillinen opettaja
  • Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)
  • Authorized Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS)

Kenelle tarkoitettu

Haluatko auttaa asiakkaitasi erilaisissa seksuaalisuuden haasteissa? Seksuaaliterapeutin kanssa keskustellaan ja haetaan uusia oivalluksia seksuaalisuuteen ja seksielämään.

Koulutuksen pääsyvaatimuksena on sosiaali-, terveys-, kasvatus- tai muun soveltuvan alan ammattilainen, jolla on alan korkeakoulututkinto (vähintään 3 v) ja/tai sosiaali- ja terveysalan vanhamuotoinen opintoasteen tutkinto ja seksuaalineuvojakoulutus käytynä, ennen koulutukseen hakeutumista.

Seksuaaliterapeuttina voit työskennellä esim. yrittäjänä (luennointi, terapiatyö vastaanotolla), tai hakeutua sellaisiin tehtäviin, joissa kaivataan seksuaaliterveyden laajaa osaamista (järjestöt, seksuaaliterveyteen liittyvät hankkeet, seksuaaliterveyden asiantuntijatehtävät).