Puutarha-alan perustutkinto, puutarhuri

Laajuus
180 osaamispistettä (osp)
Toteutustapa
Päivä
Tutkinto
Puutarha-alan perustutkinto
Tutkintonimike
Puutarhuri
Koulutusalat
Maa- ja metsätalousalat
Osaamisalat
Viheralan osaamisala
Puutarhatuotannon osaamisala
Kukka- ja puutarhakaupan osaamisala
Koulutus alkaa
07.06.2022

Kiinnostaako sinua työ viihtyisän ympäristön ja kasvien parissa? Puutarhatalous tuottaa hedelmiä, marjoja ja vihanneksia ihmisten ravinnoksi sekä lisää ympäristön viihtyisyyttä erilaisin istutuksin ja luo aisteihin vetoavia elämyksiä ihmisten arki- ja juhlapäiviin.

Koulutukseen tuleva voi valita tutkinnon painopisteeksi puutarhatuotannon, viheralan tai kukka- ja puutarhakaupan.

Kenelle tarkoitettu

Puutarhurin ammattitaidon ytimestä löytyy kädentaidot ja pyrkimys parhaaseen mahdolliseen laatuun. Puutarhurin työ vaatii fyysistä kuntoa, tarkkuutta, huolellisuutta ja tiimipelurin taitoja. Puutarhuri tekee töitä kaikissa sääolosuhteissa. Puutarhuri on ammattilainen, joka ei myöskään voi olla turhan herkkä lialle, pölylle ja melulle.

Kohderyhmänä ovat puutarha-alalle aikovat tai jo alalla työskentelevät aikuiset.

Polkuvaihtoehtoja

Koko tutkinnon suorittaminen on tutkintoon johtavassa koulutuksessa ensisijainen tavoite. Lisäksi opiskelija voi suorittaa tutkinnon osan tai osia kerrallaan omaa ammattipätevyyttä edistäen, silloin kun se on yksilön opiskeluvalmiuksien, elämäntilanteen tai työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaista. Koko tutkinto on mahdollista suorittaa myöhemmin, jolloin opiskelijalle laaditaan suunnitelma koko tutkinnon suorittamisesta mahdollisuuksien mukaan yhteistyössä työpaikan kanssa.

Toimipiste
Hyria Hyvinkää, Uudenmaankatu 249
Osoite

Uudenmaankatu 249
05840 Hyvinkää
Suomi