Oletko kiinnostunut työllistymään alalle, jossa on mahdollisuus hyvään työllisyyteen ja palkkakehitykseen? Putkiasentaja asentaa, korjaa ja huoltaa rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteita. LVI-laitteet ovat osa talotekniikkaa, jonka osuus rakentamisessa kasvaa jatkuvasti ja joka hyödyntää tehokkaasti modernia teknologiaa.
Kenelle tarkoitettu
Koulutuksen kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet sekä henkilöt, jotka jo työskentelevät LVI-alan yrityksissä tai vastaavissa alan tehtävissä.
Opiskelupaikkoja 10.
Työtehtävinä ovat mm. asennus- ja huoltotehtävät erilaisissa yrityksissä, monipuolisissa projekteissa talonrakennuksessa, prosessiteollisuudessa, kiinteistöhuoltoyhtiöissä, teollisuudessa, telakoilla, vesilaitoksissa, valtion ja kuntien palveluksessa sekä itsenäisinä yrittäjinä.
Näytä vähemmän
Tavoitteena on suorittaa Talotekniikan perustutkinto, putkiasentajan osaamisala (putkiasentaja). Koulutuksen suorittaneet pystyvät työskentelemään alan tehtävissä. Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin. Alalla on mahdollista suorittaa myös ammattitutkinto.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta. Koulutuksen alussa kartoitetaan ammatillinen osaaminen ja laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Koulutuksen kesto on noin kaksi vuotta (koko tutkinto).
Näytä vähemmän
Opetusjärjestelyistä johtuen seuraava ryhmämuotoinen aloitus on elokuussa 2022. Hakemuksia otetaan vastaan ja valinnat suoritetaan viikoilla 32-33.
Näytä vähemmän
Hinta: 0€
Työvoimakoulutus on osallistujalle maksutonta.
Näytä vähemmän
Koulutuksen sisältö:
Putkiasennuksen osaamisalan, putkiasentaja, pakolliset tutkinnon osat:
•Lämmitysjärjestelmien asentaminen
•Käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen
•Putkistojen hitsaus.
Valinnaiset tutkinnon osat:
•LVI-korjausrakentaminen
•Lämmitysjärjestelmien mittaukset ja tasapainotus
•LV-järjestelmien huoltaminen.
Lisätietoja saat Opetushallituksen kotisivuilta:
•Talotekniikan perustutkinnon perusteet.
Näytä vähemmän
Yhteiset tutkinnon osat, joiden kokonaislaajuus on 35 osaamispistettä (osp), sisältyvät kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin.
Yhteisiin tutkinnon osiin sisältyy sekä pakollisia (26 osp) että valinnaisia (9 osp) osaamistavoitteita.
Pakolliset osaamistavoitteet (26 osp) muodostuvat kolmesta tutkinnon osasta:
- viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11 osp)
- matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen (6 osp)
- yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9 osp)
Valinnaisia osa-alueita tulee valita yhteensä 9 osp. Voit valita valinnaiset osaamistavoitteet vapaasti yhdestä tai useammasta tutkinnon osasta.
Yhteishaun ryhmissä opiskellaan yhteiset tutkinnon osat pajoissa. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti tietokoneella, mutta pajassa käytetään myös kirjoja ja muuta materiaalia oppimiseen. Yhdessä pajassa on opiskelijoita eri tutkinnoista.
Jatkuvan haun kautta tulevat opiskelijat opiskelevat pääsääntöisesti yhteiset tutkinnon osat verkko-opintoina.
Näytä vähemmän
Sinulle laaditaan opintojen alussa opiskelusuunnitelma, jonka mukaan opintosi etenevät. Opintojen sisältöön ja kestoon vaikuttaa mm. alan aiempi koulutuksesi ja osaamisesi.
Jos sinulla on riittävä alan ammatillinen osaaminen, voit osoittaa ammattitaitosi suoraan näytöissä ilman koulutukseen osallistumista. Opiskelusuunnitelmasta käytetään nimeä henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Näytä vähemmän
Voit jatkaa opintojasi esimerkiksi ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai ammatti- sekä erityisammattitutkinnossa.
Näytä vähemmän
Lisätietoja saat Opetushallituksen ePerusteet -palvelusta:
Näytä vähemmän
Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille ja työttömyysuhanalaisille henkilöille.
Koulutukseen hakeudutaan sähköisesti oheisen kautta tai jättämällä paperihakemus Työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Henkilöasiakas > Työvoimakoulutus. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.
Koulutuksen aikaisista etuuksista saat lisätietoa Työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi
Näytä vähemmän
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Sakonkatu 1
11100 Riihimäki
Suomi
Yhteistyössä
