Parturi ja kampaaja

Haluatko työskennellä asiakaspalvelutehtävissä, jossa näet heti työsi jäljen? Ja haluatko työskennellä hiusten ja hiuspohjan hyvinvoinnin parissa?

Parturina ja kampaajana leikkaat, pidennät, kiharrat ja värjäät hiuksia, teet erilaisia kampauksia, permanentti- tai värinpoistokäsittelyjä, seuraat hiusalan muotia ja ohjaat asiakasta yksilöllisen tyylin löytämisessä. Ammattitaitosi koostuu asiakaspalvelutaidoista, luovasta silmästä ja hyvistä käden taidoista.

Kenelle sopii

Parturin työssä korostuvat hyvät kädentaidot, luovuus ja asiakaspalvelu- ja myyntitaidot. Asiakas istahtaa mielellään palveltavaksi, kun työssä on asiakaspalveluhenkinen ja sosiaalinen hiusalan ammattilainen.

Kampaajan ammatti on asiakaspalvelua ja myyntityötä, joka edellyttää sosiaalisia taitoja, positiivista ja reipasta asennoitumista sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Myös kädentaidot, luovuus ja taiteellisuus ovat eduksi.

Parturin ja kampaajan ammatit vaativat lisäksi hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa. Hius- ja kauneudenhoitoala vaatii jatkuvaa osaamisen ylläpitämistä kouluttautumalla.

Työllistymis­mahdollisuudet

Tutki lisää sinua kiinnostavan ammatin työllistymismahdollisuuksia Suomessa täältä: ammattibarometri.fi

Lisäksi näille sivulle www.foreammatti.fi rekisteröitymällä voit selvittää eri ammattien työllistymismahdollisuuksia ja palkkausta.

Alan asiantuntijoita Hyriassa

Koulutustarjonta: Parturi ja kampaaja