Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Laajuus
180 osaamispistettä (osp)
Toteutustapa
Verkko
Tutkinto
Liiketoiminnan perustutkinto
Tutkintonimike
Merkonomi
Koulutusalat
Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Koulutus alkaa
11.04.2022

Kiinnostaako ura myynnin tai asiakaspalvelun parissa? Merkonomina voit työskennellä liiketoiminnan ammattilaisena yrityksissä ja erilaisissa julkishallinnon organisaatiossa. Valmistuttuasi sinulla on myös perusvalmiudet yrittäjyyteen.

Kenelle tarkoitettu

Merkonomille tärkeitä ominaisuuksia ovat asiakaspalveluasenne, tietotekninen osaaminen, kyky ratkaista ongelmia, vahvat vuorovaikutus- ja viestintätaidot, sekä usein monipuolinen kielitaito. Näitä taitoja harjoitellaan myös koulutuksen aikana.

Kehitä asiakaspalvelu-, talous- tai markkinointiosaamistasi ammattilaisten ohjauksessa ja opiskele merkonomiksi verkossa!

'VerkkoMerkku' -monimuotokoulutuksessa ryhmän pääasiallinen opiskelu tapahtuu verkossa ja työpaikoilla, joten voit opiskella koko tutkinnon missä päin maailmaa vain asutkin.

Merkonomitutkinto (liiketoiminnan perustutkinto, 180 osp) on arvostettu ja työelämän hyvin tuntema tutkinto, joka tuottaa jatko-opintokelpoisuuden.

Opiskelu edellyttää työ- tai harjoittelupaikan, johon annetaan käytännön näytöt. Työpaikka voi vaihtua opintojen aikana. Huomioi, että työ-/harjoittelupaikan on sitouduttava tarjoamaan eri tutkinnon osiin liittyviä työtehtäviä opintojen edetessä.

Opiskelijalta edellytetään valmiutta suorittaa verkko-opintoja itsenäisesti kotoa tai työpaikalta käsin. Opiskelu sisältää aikataulutettuja oppitunteja videoyhteyksien kautta sekä itsenäisesti suoritettavia verkkokursseja.

Polkuvaihtoehtoja

Tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 2-3 vuotta riippuen henkilön osaamisesta ja näyttömahdollisuuksista. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jolloin yksilöllinen opintopolku täsmentyy. Osaamisen kehittämistavoitteiden ja tarpeiden mukaisesti valitaan suoritettavat tutkinnon osat sekä määritellään hankittava ja kehitettävä osaaminen.

Lisätietoja