Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tai tutkinnon osa Työvoimakoulutus

Tutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutusalat
Palvelualat
Osaamisalat
Ruokapalvelun osaamisala
Koulutus alkaa
17.01.2022

Haluatko toimia monipuolisissa ravintola- ja cateringalan tehtävissä? Oletko luonteva asiakaspalvelija? Haluatko luoda elämyksiä asiakkaille?

Kokkina pääset valmistamaan maukasta ja terveellistä ruokaa, suunnittelemaan esillepanoa ja tutustumaan vieraisiin kulttuureihin ja makuelämyksiin.

Tarjoilijana huolehdit asiakastilojen viihtyisyydestä ja laitat esille myytäviä tuotteita sekä esittelet, myyt ja tarjoilet asiakkaille tuotteita ja palveluja.

Kenelle tarkoitettu

Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Voit hakeutua ravintola- ja cateringalan opiskelijaksi ja opiskella perustutkinnon tai tutkinnon osia oman tarpeesi, kiinnostuksen ja työllistymistavoitteiden mukaisesti. Koulutustarpeet kartoitetaan yhdessä valintojen yhteydessä.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on tarkoitettu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille ja alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon suuntautuen kokin tai tarjoilijan tehtäviin. Koulutus on suunnattu henkilöstö- ja suurtalousalalle työllistyville. Hakijalle on eduksi alan työkokemus.

Voit myös suorittaa muutamia tutkinnonosia perustutkinnosta. Tämä koulutus on tarkoitettu niille, jotka ovat kiinnostuneet kahvila- tai katu- ja pikaruokapalvelutyöstä ja haluavat kerryttää tai syventää osaamistaan ravintola-alan näissä osa-alueissa. Työkokemus ei ole välttämätön. Koulutuksessa opiskellaan kolme tutkinnonosaa ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp), kahvilapalvelut (10 osp) ja katu- ja pikaruokapalvelut (10 osp). Koulutuksen suorittanut henkilö voi työskennellä tarjoilu-, ruoanvalmistus ja asiakaspalvelutehtävissä kahviloissa, katu- ja pikaruokaravintoloissa sekä muissa ravintola-alan avustavissa työtehtävissä.

Voit myös osallistua täydennyskoulutukseen, mikäli sinulla on jo ruokapalvelualan opinnot aiemmin suoritettu, mutta haluat syventää osaamistasi suurtalous- sekä jakelu- ja palvelukeittiö- osaamisessa. (mm. erityisruokavaliot, tuotannonohjausjärjestelmät, ruoanvalmistusmenetelmät esim. cook and chill ja sarjatyö). Koulutus soveltuu niille, jotka haluavat syventää tai lisätä osaamistaan suurkeittiön ruokatuotannossa ja siihen liittyvässä jakelu- ja palvelukeittiö ympäristöissä. Koulutuksessa opiskellaan kaksi tutkinnon osaa: Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osp ja Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp. Hakijalle on eduksi alan työkokemus.

Polkuvaihtoehtoja

Koulutusaika tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa, tarvittaessa järjestetään opintovalmiuksia tukevia opintoja.

Lisätietoja