Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Laajuus
180 osaamispistettä (osp)
Toteutustapa
Päivä
Ilta
Tutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Tutkintonimike
Tarjoilija
Kokki
Koulutusalat
Palvelualat
Osaamisalat
Asiakaspalvelun osaamisala
Ruokapalvelun osaamisala

Haluatko toimia monipuolisissa ravintola- ja cateringalan tehtävissä? Oletko luonteva asiakaspalvelija? Haluatko luoda elämyksiä asiakkaille?

Kokkina pääset valmistamaan maukasta ja terveellistä ruokaa, suunnittelemaan esillepanoa ja tutustumaan vieraisiin kulttuureihin ja makuelämyksiin.

Tarjoilijana huolehdit asiakastilojen viihtyisyydestä ja laitat esille myytäviä tuotteita sekä esittelet, myyt ja tarjoilet asiakkaille tuotteita ja palveluja.

SELKOSUOMEKSI

Oletko sinä kiinnostunut

  • tekemään töitä ravintolassa
  • tekemään töitä kahvilassa
  • tekemään töitä suurkeittiössä (= keittiö, jossa tehdään ruokaa isolle määrälle ihmisiä)
  • tekemään töitä juhlia järjestävässä yrityksessä
  • valmistamaan ruokaa
  • myyntityöstä ja tarjoilemisesta
  • puhumaan vieraita kieliä muiden ihmisten kanssa?

Alalla on helppo löytää työtä.

Kenelle tarkoitettu

Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).

SELKOSUOMEKSI

Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa, kun haet kouluun. Jos sinulla on alan työpaikka, niin se helpottaa kouluun pääsyä.

Sinun pitää osata suomen kieltä jonkin verran. Jos sinun äidinkieli on muu kuin suomi, sinut kutsutaan suomen kielen testiin. Äidinkieli tarkoittaa sitä kieltä, mitä sinä puhut.