Hygieniapassikoulutus ja -testi

Toteutustapa
Päivä
Koulutusalat
Palvelualat
Koulutus alkaa
27.04.2022
Koulutus loppuu
27.04.2022
Opiskelijamäärä enintään
80
Vapaat paikat

Tarvitsetko hygieniapassia työssäsi? Hygieniapassia vaaditaan työtehtävissä, jossa käsitellään pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Pelkkä tutkintotodistus (esim. kokin tutkintotodistus) ei enää itsessään kelpaa hygieniaosaamistodistuksena.

Huom! Passi on voimassa aina, joten todistus kannattaa säilyttää. Todistuksen hävitessä koulutus ja testi on suoritettava uudelleen.

Kenelle tarkoitettu

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsittelevällä työntekijällä tulee olla todistus elintarvikehygieenisestä osaamisesta. Osaaminen osoitetaan hygieniaosaamis-todistuksella, joka edellyttää hygieniaosaamistestin suorittamista hyväksytysti. Osaaminen voidaan osoittaa vuonna 1995 tai sen jälkeen suoritetulla tutkintotodistuksella, jota vastaan testaajalta tilataan hygieniaosaamistodistus. Pelkkä tutkintotodistus (esim. kokin tutkintotodistus) ei enää itsessään kelpaa hygieniaosaamistodistuksena.

Toimipiste
Hyria Hyvinkää, Kruunu, Kauppalankatu 16
Osoite

Kauppalankatu 16-18
05800 Hyvinkää
Suomi

Lisätietoja