Hirsirakentaja

Onko sinulla jo rakennusalan tieto-taitoa ja haluat laajentaa alan osaamista hirsirakentamiseen? Ovatko kädentaidot sekä kestävä ja ekologinen rakentaminen Sinun juttusi? Hirsirakentajan koulutus on vastaus näihin kysymyksiin.

Jatkuvan haun koulutuksia alkaa pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa. Haku on auki vuosittain 1.3.-31.5. ja 1.9.-1.12. Aloituspäivämäärät tarkentuvat lähempänä ajankohtaa.

Kenelle sopii

Koulutus on tarkoitettu hirsirakentamisesta ja hirsitalojen pystytyksestä kiinnostuneille, rakennusalan kokemusta omaaville henkilöille ammattitaitonsa laajentamiseen.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa pystyttää tehdasvalmisteisia hirsikehikoita, tehdä ikkunoiden ja ovien asennukset sekä hirsiveistotyöt. Hän osaa tehdä piirustusten ja annettujen ohjeiden mukaan hirsikehikoita pyöreistä luonnonhirsistä ja sahatusta hirrestä.

Tässä koulutuksessa suoritetaan rakennusalan perustutkinnon osatutkinto (yht. 75 osaamispistettä). Suoritettavat tutkinnon osat ovat: Hirsirakenteiden veistotyöt (15 osp), Hirsirakentaminen (15 osp), Runkovaiheentyöt (30 osp) ja Telinerakentaminen (15 osp).

Koulutuksen jälkeen on mahdollista jatkaa koko Rakennusalan perustutkinnon suorittamiseen.

Alan asiantuntijoita Hyriassa

Koulutustarjonta: Hirsirakentaja