Luontoalan ammattitutkinto, erä- ja luonto-opas

Laajuus
150 osaamispistettä (osp)
Toteutustapa
Päivä
Ilta
Tutkinto
Luontoalan ammattitutkinto
Tutkintonimike
Erä- ja luonto-opas
Koulutusalat
Luonnontieteet
Osaamisalat
Erä- ja luonto-opastuksen osaamisala
Koulutus alkaa
12.04.2023

Kiinnostaako sinua luonnossa työskenteleminen? Oletko kokenut eränkävijä? Luontoalan ammattitutkinnon suorittaneet toimivat luonnossa esimerkiksi eräoppaina.

Kenelle tarkoitettu

Ala sopii sinulle, jos viihdyt luonnossa ja olet asiakaspalveluhenkinen. Tutkinto sopii myös ammattitaidon laajentamiseksi esimerkiksi opettajille sekä nuorten tai seniorien parissa työtä tekeville. Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittaneille luontoalan ammattitutkinto tuo lisää ammatillista varmuutta ja pätevyyttä.

Henkilöt, joita kiinnostavat luonnossa liikkuminen, uudistuvat haasteet ja joita inspiroi sosiaalinen kanssakäyminen. Tutkinto sopii myös ammattitaidon laajentamiseksi esimerkiksi opettajille sekä nuorten tai seniorien parissa työtä tekeville. Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittaneille luontoalan ammattitutkinto tuo lisää ammatillista varmuutta ja pätevyyttä.

Luontoalan ammattitutkintoon voidaan sisällyttää valinnaiseksi tutkinnon osaksi opintoja, jotka ovat osa aikaisemmin suoritetusta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoa.

Polkuvaihtoehtoja

Tutkintokoulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta koostuen lähiopetuksesta ja itsenäisestä työskentelystä sekä viimeisen puolen vuoden aikana työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta.

Tutkinnon opiskelu töiden ohella onnistuu, mikäli opiskelija pystyy käyttämään vapaa- ja lomapäiviä opintoihin. Myös joustavista työajoista on etua, kun rakentaa itselleen aikataulua opiskelu- ja työpäivistä. Jokainen on itse paras arvioimaan omia voimavarojaan, kun miettii miten sovittaa yhteen työt, opinnot ja muun elämän.

Koulutus täyttää täysimääräisen aikuiskoulutustuen ehdot, jos osallistuu lähipäiville, tekee etätehtävät, harjoittelee omatoimisesti ja osallistuu työssäoppimisjaksoille.

Toimipiste
Hyria Hyvinkää, Uudenmaankatu 249
Osoite

Uudenmaankatu 249
05840 Hyvinkää
Suomi

Lisätietoja