Toiminta hätä- ja onnettomuustilanteissa

Havaitessasi uhkaavan tilanteen (esim. tulipalo, vesivahinko, murto tai varkaus, uhkaus, yms.) ilmoita siitä välittömästi oppilaitoksen henkilökunnalle. Jos tilanne niin vaatii (esim. tulipalo, sairauskohtaus), soita 112 ja toimi viranomaisten ohjeiden mukaan.

Hyrian työajan ulkopuolella klo 16–07 soita kiinteistöhuollon päivystysnumeroon 0200 155 00. Kerro tilanne ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan.

Oppilaitoksen henkilöstö on saanut pelastustyöhön liittyvää alkukoulutusta. Lisäksi on huomioitu, että riittävä osuus henkilöstöstä on ensiaputaitoisia. Lisäksi kiinteistöissä järjestetään säännöllisesti poistumisharjoituksia. Toimipisteissä on määräysten mukaiset alkusammuttimet, palopostit ja paarit. Poistumistiet on merkitty.

Tulipalon tai muun rakennuksesta poistumista vaativan tilanteen sattuessa opiskelijat ja henkilöstö siirtyvät rakennuskohtaisten suojeluvalvojien johdolla kokoontumispaikkoihin, aina kuitenkin tuulen suunta huomioiden. Alueelta ei pidä poistua ilman viranomaisen lupaa.

Kaasuonnettomuudessa ulkona olijoiden on poistuttava tuulen alta sivutuuleen, pyrittävä korkeampaan maastoon, liikuttava rauhallisesti ja tarvittaessa hengitettävä kostean vaatteen läpi. Sisällä olijoiden on pysäytettävä ilmastointi ja tuuletus, suljettava ovet, ikkunat ja venttiilit, avattava radio lisäohjeita varten ja vältettävä puhelimen käyttöä. Alueelta ei pidä poistua ilman viranomaisen lupaa.

Säteilyvaaratilanteessa on siirryttävä sisätiloihin ja pysäytettävä ilmastointi ja tuuletus, suljettava ovet, ikkuna ja venttiilit, avattava radio lisäohjeita varten ja vältettävä puhelimen käyttöä. Alueelta ei pidä poistua ilman viranomaisen lupaa.

Tarkemmat ohjeet toiminnasta hätä- ja onnettomuustilanteissa (mm. elvytysohjeistuksen) löydät oppilaitoksen ilmoitustauluilta.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.