Opiskelijoiden toiminta

Opiskelijakunta

Hyriassa toimii opiskelijakunta, johon kuuluvat kaikki oppilaitoksen vakinaiset opiskelijat. Jäsenmaksua ei kerätä. Opiskelijakunnan tehtävänä on edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa, vaikutusmahdollisuuksia ja osallistumista sekä kehittää Hyrian opiskelijoiden ja Hyrian välistä yhteistyötä. Opiskelijakunnan kautta opiskelija voi osallistua oppilaitoksen toimintaan ja kehittämiseen sekä vaikuttaa opiskelijoiden yhteisiin asioihin. Opiskelijakunnan toiminnan toteutumisesta vastaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja edustajia kustakin Hyrian yksiköstä.

Yksiköissä toimii opiskelijakunnan jaostot, joiden puheenjohtajina toimivat hallituksen jäsenet. Jokainen luokka valitsee keskuudestaan edustajan, jonka tehtävänä on toimia yhdyssiteenä luokan ja yksikön opiskelijakunnan jaoston välillä. Oman yksikkösi opiskelijakunnan jaostoa ohjaavan opettajan yhteystiedot löydät kyseisen yksikön sivuilta >>. Lisätietoja voit kysyä myös omalta ryhmänohjaajaltasi.

Tutortoiminta nuorten koulutuksessa

Hyriassa toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat voivat toimia tutoreina. Tutortoimintaan sisältyy uusien opiskelijoiden perehdyttäminen koulun tapoihin ja auttaminen sopeutumaan kouluun, ikätovereiden tuen tarjoaminen sekä osallistuminen koulun teemapäivien ja rekrytointien järjestämiseen. Tutorit koulutetaan tehtäväänsä ja he osallistuvat tutorleirille ja erilaisiin edustustehtäviin. Tutortoiminnasta saat osaamispisteitä valinnaisiin tutkinnon osiin. Uusien tutoreiden rekrytointi on syksyllä.

Lisätietoja tutortoiminnasta saat opinto-ohjaajilta ja tutortoiminnasta vastaavilta henkilöstön jäseniltä. Oman yksikkösi opinto-ohjaajien ja tutortoiminnasta vastaavien yhteystiedot löydät kyseisen yksikön sivuilta >>. Lisätietoja voit kysyä myös omalta ryhmänohjaajaltasi.

Taitajakilpailut

Taitajakilpailut on ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jonka finaalissa kilpailee yli 400 oman alansa osaajaa. Kilpailussa työelämän, koulujen ja opiskelijoiden edustajat kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.

Kilpailujen tehtävänä on lisätä ammatillisen koulutuksen tunnettavuutta, vetovoimaa ja arvostusta, lisätä opiskelijoiden kiinnostusta jatkuvaan kehittymiseen, yrittäjyyteen ja kulttuuriin, rohkaista nuorisoa hyödyntämään ja tuomaan esiin omaa erityisosaamistaan sekä lievittää työelämän rekrytointiongelmia koulutuksen ja työelämän yhteistyöllä.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Taitajakilpailuun, ota yhteyttä luokanvalvojaasi.

Muu vapaa-ajan toiminta

Oppilaitoksessa toimivista kerhoista ja muusta vapaa-ajantoiminnasta kerrotaan ilmoitustauluilla. Toiminta vaihtelee toimipisteittäin.Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.