Opiskelijatarina aikuiskoulutuksesta

Henry Kujala
Yrittäjä Henry Kujala kouluttautuu oppisopimuksella yritysjohtamiseen.
Henry Kujala toimii maarakennusyrittäjänä Hyvinkään ja muun Etelä-Suomen alueella. Hän hakeutui Hyrian järjestämään yritysjohtamisen koulutukseen saadakseen uusia näkökulmia ja keinoja yrityksensä johtamiseen, ja joita voisi jalostaa ja hyödyntää käytännön työssä.


Oppisopimusopinnot tammikuussa 2010 aloittanut Henry on mukana erikoisammattitutkintoon johtavassa koulutuksessa. Hän keskittyy projektityössään yrityksen sukupolven vaihdokseen, koska se on ajankohtaista yritystoiminnassa. 


Koulutuksesta uusia näkökulmia
”Monipuolisuus tässä työssä on parasta. Yrittäjällä on monia eri toimenkuvia, olen kuin jokapaikan höylä; teen kaikenlaista mikä liittyy maarakentamiseen. Olen työskennellyt vuosia omalla tavallani. Hain koulutukseen, koska halusin nähdä asiat toisinkin. Koen, että voin hyödyntää opinnoissa saatua tietoa ja olen saanut uudenlaista näkemystä ja perspektiiviä yrityksen toimintojen johtamiseen.” Henry toteaa tyytyväisenä.

Henry hyödyntää koulutuksessa käytyä projektisuunnittelun kokonaisuutta yrityksen sukupolvenvaihdoksen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Projektityön tekemisen kautta on jäsennellysti selvillä, mitä konkreettisesti tehdään ja toteutetaan missäkin vaiheessa.
 
Terveisiä aikuisopiskelua harkitseville
Henry rohkaisee aikuisia opiskelemaan, mutta samalla hän painottaa, että on hyvä varmistaa itselleen sopiva koulutussuunta kyselemällä tarkemmin sisällöstä. Lisäksi on sitouduttava käyttämään aikaansa opiskeluun.

Ryhmässä on voimaa
Henry kertoo, että motivaatiota opiskeluun on tullut vuorovaikutuksen mahdollisuudesta. Kouluttajien ja opiskelukavereiden kanssa on käyty lähipäivillä avointa ja monipuolista keskustelua. Pitkään työelämässä olleet kollegat toivat koulutukseen oman hyvän lisänsä asiantuntijoina.

”Olen todella tyytyväinen ammattimaisiin luennoitsijoihin joilta olen saanut uusia  näkemyksiä työhöni. Meillä oli mielestäni erikoisen hyvät kouluttajat.” Henry kiittelee koulutuksen suunnitteluun vaikuttaneita tahoja.


Oppisopimuskoulutuksesta >>
Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta >>Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.